De ce mă dor sânii?

February 3, 2016postat de 0 comentarii

Multe femei din întreaga lume au simit măcar o dată de-a lungul vieţii durere la nivelul sânilor. Nu este un fenomen rar aşa că poate fi destul de important să aflaţi de ce se apare.

În termeni medicali, durerea de san este denumită mastalgie şi apare la femei indiferent de vârstă lor. S-au realizat numeroase cercetări în acest sens şi s-a ajuns la concluzia că această durere nu se datorează în totalitate flucuatiilor hormonale. Există şi alte condiţii care duc la astfel de dureri şi este important să le cunoaşteţi pe toate pentru a putea găsi soluţia adecvată.

De multe ori, când se confruntă cu asemenea dureri în zona sânilor, femeile se sperie neştiind care este motivul şi se gândesc la afecţiuni foarte serioase precum cancerul de san. Este important să nu ne speriem degeaba şi să încercăm să găsim un răspuns raţional.

În primul rând, trebuie să ştiţi că există două feluri de dureri de sâni. Există dureri ciclice şi dureri de sâni nonciclice. Cele ciclice apar lunar pentru că au legătură cu ciclul menstrula iar celelalte nu au nici o legătură cu acest ciclu.

Femeile care au probleme cu durerile de sâni ciclice se vor simţi foarte rău în acele momente. Durerile de sâni nonciclice apar destul de rar iar femeile între 40 şi 50 ani sunt mai predispuse la acestea. Durerile nonciclice se pot datora şi cancerului de san sau altor tipuri de tumori. În aceste cazuri trebuie realizată o biopsie şi în urmă rezultatului veţi putea de tumoa aveţi şi veţi putea decide ce este de făcut în continuare.

Aflaţi care sunt principalele motive pentru că va dor sânii!

Principalele motive pentru care va pot durea sănii sunt menopauza, menstruaţia şi sarcina.
De cele mai multe ori va dor sănii în timpul menstruaţiei şi când sunteţi însărcinată datoriat modificărilor nivelului de estrogen precum şi al nivelului de progesteron. În acelaşi timp, femeile aflate la menopauza simt dureri de sâni datorită reducerii nivelului de estrogen.

De asemenea, va pot durea sânii datorită anticonceptionalelor. Dacă luaţi astfel de pastile şi simţiţi durere în zona sânilor trebuie să consultaţi un medic ginecolog.

Uneori va pot durea sănii şi datorită faptului că purtaţi un sutien nepotrivit. Dacă aveţi un sutien prea strâns sau dacă modelul nu vi se potriveşte şi va dor sănii trebuie să va achiziţionaţi altul.

Dacă aveţi sănii prea mari puteţi acuză dureri în această zona. Acest tip de durere este însoţit şi de dureri de gât sau de spate.

Femeile care alăptează pot suferi de mastită şi de aceea să aibă probleme cu durerile de sâni. Sănii pot fi inflamaţi în acest caz şi poate există şi o infecţie a ţesutului mamar.

Uneori, administrarea anumitor medicamente precum cele antidepresive pot duce la apariţia durerilor la vielul sânilor.

Şi consumul crescut de cofeină duce la un disconfort sau o sensibilitate crescută în zona sânilor.

Toate motivele menţionate anterior pot duce la apariţia durerilor de sâni aşa că trebuie să le luaţi în considerare!

Articol din categoria: F.A.Q

Leave a Reply