ValgoSocks – alternativa la Valgustop?

June 29, 2016postat de 0 comentarii

Şosetele ortopedice revoluţionare ValgoSocks, au devenit o adevărată „mântuire” pentru milioanele de oameni cu deformări ale degetelor picioarelor.

Daca luam de bune informatiile de pe siteurile care promoveaza ValgoSocks, sunt si cateva staruri care s-au exprimat pozitiv vis a vis de aceste şosete ingenioase. Pentru europeni acestea reprezintă un mijloc aproape eficient de îndreptare a bolii valgus.

Ce sunt şosetele ValgoSocks?

ValgoSocks se vrea a fi o solutie pentru monturile picioarelor fara bisturiu 🙂

Conform celor de pe siteul oficial ValgoSocks, oamenii de ştiinţă de la Institutul Fraunhofer din Germania (acolo zic ei ca au fost create ValgoSocks) împreună cu specialiştii din domeniul ortopediei şi-au unit forţele pentru crearea unei atele care să corecteze deformaţiile degetelor de la picioare, luând în considerare toate aspectele legate de biomecanica piciorului.

valgo-socks Senzaţiile dureroase sunt cauzate de deformaţiile osoase, ca urmare a devierii osului spre exterior. Şosetele ValgoSocks reprezintă o luptă cu deformaţiile osoase. Această orteză este un fixator unic pentru corectarea deformaţiilor degetului mare de la picior denumit mont.

Şosetele ValgoSocks sunt concepute în aşa fel încât să prevină umflarea dureroasă a oaselor şi deformarea lor, aducând piciorul la forma naturală. Pe siterile care promoveaza acest produs, se da de inteles ca folosind şosetele ValgoSocks, vei avea picioare normale fără să te mai doară.

Vezi rezultate cu Valgosocks – obtinute in 1 luna

De asemenea, o alta chestie pe care incearca s-o induca potentialilor clienti este aceea că daca vrei să ai picioare frumoase şi sănătoase, fără operaţii, cu un efect maxim şi costuri minime, poartă şosetele ValgoSocks.

In realitate, din punctul meu de vedere, corectarea monturilor fara operatie este un lucru … nu prea realizabil, cel putin atunci cand monturile sunt „avansate”.

Vazusem mai de mult la Pro TV un reportaj despre un dispozitiv smilar cu Valgustop. Un medic ortoped vorbea despre dispozitivul respectiv si nu era deloc incantat, ba mai mult de atat afirma ca pe langa faptul ca poate trata monturile, poate cauza si o serie de probleme la nivelul articulatiilor degetelor.

O parere destul de sincera si realista despre ValgoSocks puteti citi aici

Pentru ce sunt recomandate

În primul rând cu aceste Şosete ValgoSocks pentru corectarea deformaţiilor degetului mare de la picior, vei avea un picior sănătos, fără dureri.

Sunt recomandate în tratarea deformaţiei Hallux Valgus, previnind apariţia monturilor, elimină senzaţiile neplăcute din timpul mersului, elimină durerile şi pot fi putând fi purtat în anumite tipuri de încălţăminte.

Prin „recomandate” ma refer strict la producator. Pana acum nu am intalnit un medic ortoped care sa recomande ValgoSocks sau produse similare.

Evoluţia patologiei

Conform rezultatelor studiilor clinice, aceste Şosetele ValgoSocks sunt active atât în etapa iniţială cât şi în etapele agravate a deformaţiei articulare.

Care sunt principalele avantaje ale şosetelor Volgo Socks?

Conform informatiilor de pe siteul oficial ValgoSocks, efectele purtarii acestor sosete ar fi urmatoarele:

  • Restabileşte forma naturală a piciorului, prevenind şi eliminând inflamaţiile dureroase.
  • Deoarece această orteză este confecţionată din căptuşeală metatarsală, nu poate fi purtată în orice fel de pantof, ci doar la tenişi, adidaşi, ghete şi cizme, luând forma piciorului.
  • Fiind confecţionate dintr-un material de calitate, nu lezează pielea piciorului, protejând bine cu bandă de fixare pentru deget, stabilizând poziţia piciorului.
  • Este eficient pentru degetele de la picioare, care se suprapun sau care sunt mult prea apropiate, asigurând o amplasare corectă a lor.

Despre cat de realiste sunt aceste promisiuni, nu va pot spune nimic. As ruga persoanele care au folosit ValgoSocks, sa ne scrie cateva cuvinte despre eficienta acestora. Merita? Ati obtinut rezultate cu ValgoSocks?

Cum acţionează asupra deformaţiilor osoase

Poziţionarea corectă a şosetelor speciale, îndreaptă porţiunile curbate, ale degetului mare şi îl stabilizează, nepermiţându-i devieri în timpul mersului.

În cazul monturilor, proprietatea unică a ortezei, permite degetului mare o amplasare normală, împiedicând presiunea de la încălţăminte şi astfel, stopând creşterea montului.

Ce probleme rezolvă şosetele ValgoSocks?

valgo-socksDin nou, producatorii sustin faptul ca ValgoSocks ar ajuta la urmatoarele probleme:

  • Împiedică devierea degetului mare spre exterior, şi rotirea în jurul axei sale, împiedicând dezvoltarea deformaţiei piciorului.
  • Împiedică formare burşitelor (înflamaţie sub forma unui mic sac cu fluid), deoarece scade gradul de frecare, diminuând presiunea.
  • Corectează platfusul, prevenind amplasarea incorectă a articulaţiilor.
  • Elimină senzaţiile de durere la mers, deoarece elimină disconfortul din timpul mersului.
  • Împiedică aplatizarea antepiciorului, deoarece scade tensiunea de pe partea din faţă a piciorului.
  • Oferă protecţia şi stabilizează poziţia piciorului, corectând curbarea.
Ce trebuie să ştii?

Aceste şosete ValgoSocks nu reprezintă un miracol pentru tratarea bolii Hallux Valgus, deoarece nu elimină factorii care o provoacă, ci doar corectează deformaţiile, sau ma rog, asta promit ei ca fac 🙂

De aceea, pentru a avea un efect total asupra bolii piciorului, pe lângă purtatul acestor şosete, trebuie mers la medicul ortoped pentru a primi medicaţia şi terapia medicală aferentă acestui tip de boală. Numai în acest fel vei reuşi să ai rezultate vizibile ale tratării bolii.

Articol din categoria: Sanatate Despre:

Leave a Reply