Vrei sa slabesti dar nu stii cum sa incepi? Poti sa te inspiri din urmatoarea lista de exercitii pentru slabit. Voi detalia fiecare exercitiu pentru a nu exista confuzii. Aceste exercitii nu au un grad ridicat de dificultate; aveti nevoie doar de vointa iar in unele cazuri diferite suplimente cum ar fi Konjac Forte sau poate pantalonii de slabit sauna fit, pot ajuta destul de mult.

Flotarile clasice au fost si intotdeauna vor fi unul dintre cele mai efectuate exercitii, dar si unul dintre cele mai bune.

Nu va trebuie sala sau antrenor personal. Cu acest exercitiu lucrati pieptul, tricepsii, abdomenul si umerii.

Mainile la nivelul umerilor, spatele drept si privirea inainte…acum impinge! Ridica-te si…impinge iar! Vezi, nu e asa greu sa incepi, nu-i asa?

Genuflexiunile – un exercitiu la fel de cunoscut ca si primul, si la fel de folositor. Implica folosirea mai multor muschi in acelasi timp, cum ar fi gambele, muschii coapselor si cvadricepsii, de aceea este foarte bun pentru arderea caloriilor.

Tineti spatele drept, degetele incrucisate la ceafa si coatele trase inapoi. Coborati cat mai mult posibil fara sa arcuiti spatele, apoi impingeti pentru a reveni in pozitia anterioara si repetati.

Tractiunile – “bunicul” exercitiilor. Aceste exercitii angreneaza muschii dorsali, bicepsii si spatele, testandu-va in acelasi timp puterea si rezistenta. Faceti cat mai multe posibil.

O sa aveti nevoie de o bara de tractiuni. Incepeti cu mainile la latimea umerilor, cu palmele orientate spre voi; cand sunteti mai pregatit, schimbati directia palmelor. Lasati-va jos, astfel incat mainile sa fie drepte si ridicati-va usor pana ce barbia depaseste bara.

Ridicarea la banca – o alternativa la urcatul scarilor. Puteti executa acest exercitiu chiar acasa, aveti nevoie doar de o banca sau un scaun.

Puneti un picior pe banca si ridicati-va in acesta pana ajungeti intr-o pozitie dreapta. Va intoarceti la pozitia de start si terminati exercitiile cu piciorul respectiv, urmand celalalt.

Pentru ca muschii sa lucreze la intensitate maxima, lucrati cat mai rapid.

Acest exercitiu este numit “The plank” sau “Scandura” in traducere.

Luati pozitia de flotare, cu mainile paralele la nivelul umerilor. Tineti spatele drept si abdomenul incordat. Ramaneti asa pentru 30-40 de secunde.

Acest exercitiu este numit “one-leg Romanian deadlift” si este benefic, pe langa faptul ca va ajuta la slabit, la intarirea spatelui si dezvoltarea stabilitatii.

Stand in picioare, ridicati un picior spre spate si coborati in fata astfel incat trunchiul sa fie paralel cu solul, Apoi reveniti. Terminati repetarile cu un picior inainte de a trece la celalalt.

Exercitiu de ridicare a mainilor – acesta este un exercitiu bun pentru arderea caloriilor ce va solicita sistemul central nervos.

Stati cu spatele lipit de un zic, iar picioarele sa fie la aproximativ 5 cm de zid. Ridicati mainile in sus, avand coatele, umerii si incheieturile mainilor lipite de zid. Coborati mainile pana cand palmele sunt la nivelul fetei, fara a departa umerii, coatele sau incheieturile de pe zid. Continuati asa.

Flotari in forma de T – desi exista sute de modalitati prin care putem adapta flotarile clasice la cerintele noastre, am ales acest mod pentru ca pune accentul pe abdomen.

Adoptati pozitia pentru flotarea clasica. Faceti o flotare, iar cand ati revenit in pozitia de start desprindeti mana dreapta de pe sol si ridicati-o in sus, spre spate, astfel incat corpul dumneavoastra formeaza un T. Coborati mana pe sol, mai faceti o flotare si ridicati mana stanga de data aceasta.

Abdomene in forma de V – sunt mai bune decat abdomenele clasice deoarece va solicita mai multi muschi, chiar daca sunt putin mai dificile.

Intindeti-va pe spate cu mainile ridicate. Indoiti-va corpul ridicand picioarele de la sol si incercand sa le atingeti cu degetele de la maini, fara a indoi mainile sau picioarele. Stati in aceasta pozitie cateva secunde si reveniti la pozitia de start.

Flotari cu picioarele pe banca – utile pentru umeri. Aveti nevoie de o banca.

Puneti picioarele pe banca si palmele pe sol, la o distanta putin mai departata decat umerii. Incercati sa stati intr-o pozitie cat mai verticala, cum se vede in imagine, pentru ca umerii sa lucreze cum trebuie. Coborati pana jos apoi impingeti pentru a reveni in pozitia de start. Veti simti cum umerii si tricepsii lucreaza la intensitate maxima.