O siluetă de vis se obţine prin muncă şi răbdare. Metabolismul leneş, stilul de viaţă pasiv şi alimentaţia dezorganizată contribuie la creşterea numărului afişat pe cântar şi, automat, la o stimă de sine scăzută. Majoritatea femeilor se confruntă cu celulita şi cu kilogramele în plus, iar de multe ori tentaţiile de la fiecare pas sunt greu de refuzat, făcând visul de a avea o siluetă perfectă să dispară peste noapte. Cu un pic de motivaţie şi disciplină, fiecare femeie poate ajunge la corpul dorit şi poate păşii sigură pe sine într-o lume controlată de modele anorexice şi diete periculoase. Vă oferim 3 paşi prin care puteţi ajunge la silueta mult dorită.

  1. Viaţă activă

Exerciţiile fizice sunt o necesitate în viaţa fiecărei femei. Nu numa că menţine sănătatea la cote bune, ci ajută şi silueta. O viaţă activă nu înseamnă doar mersul la sală, sunt numeroase forme prin care se poate practica. Începând cu mersul pe jos sau o curăţenie mai rapidă, până la exerciţii fizice scurte de dimineaţă sau jogging, toate ajută la menţinerea greutăţii optime. Fiecare mişcare pe care o facem arde calorii şi pune metabolismul în mişcare. De asta este foarte important să lăsăm TV-ul şi statul la laptop după job la o parte şi să încercăm să petrecem cât mai mult timp în natură şi făcând sport.

dieta-de-slabit

  1. Diete echilibrate

O dietă echilibrată înseamnă respectarea proporţiilor de grăsimi, proteine şi carbohidraţi, diversificarea alimentelor mâncate, consumarea celor 5 grupe de alimente şi respectarea meselor principale. Una dintre cele mai bune moduri prin care se poate menţine o dietă echilibrată este adoptarea dietei asiatice. Preparatele lor sunt sănătoase şi conţin alimente proaspete şi bogate în nutrienţi. Pentru a afla mai multe despre această dietă, echipa BunaDimineata.ro a pregătit o campanie despre bucătăria asiatică, unde se pot citi articole despre ingredientele cele mai folosite în preparatele asiatice, ceaiurile cele mai cunoscute, dar şi despre reţetele lor tradiţionale.

  1. Hidratarea corespunzătoare

Cele 8 pahare de apă recomandate a fi băute în fiecare zi ajută foarte mult femeile pentru a-şi menţine silueta sub control şi pentru a scăpa de celulită. Dimineaţa poate începe cu un pahar de apă cu lămâie, iar pe parcursul zilei trebuie avut în vedere consumarea a cel puţin 2 l de lichide.

Voi prin ce metodă vă menţineţi silueta?