Nu-ti place sa iei pastile? Multe persoane refuza sa ia medicamente atunci cand au o problema de sanatate si prefera sa se trateze cu plante medicinale, asa cum faceau si stramosii nostri.

La inceputul toamnei, trebuie sa colectezi diferite tipuri de plante care te vor ajuta sa-ti imbunatatesti starea de sanatate pe timpul iernii. Decoctul din plante medicinale te va ajuta sa previi si sa tratezi bolile de inima.

7 plante medicinale de recoltat toamna

Fructe de paducel 

Fructele de paducel scad tensiunea arteriala. Acestea se recolteaza de la inceputul pana la mijlocul lunii septembrie. Fructele de paducel ajuta la scaderea tensiunii arteriale, normalizeaza activitatea inimii si intaresc sistemul nervos. Perioada de valabilitate a fructelor este de pana la 2 ani.

Valeriana 

Rizomul plantei de Valeriana se recolteaza la inceputul lunii septembriei. Acesta ajuta la refacerea activitatii cardiace, calmeaza sistemul nervos, scade tensiunea arteriala. Perioada de valabilitate a rizomului de Valeriana este de pana la 3 ani.

Albastrele

Albastrele se recolteaza in perioada de inflorire din septembrie pana in octombrie. Acestea ajuta la vindecarea bolilor de rinichi si ale tractului urinar, imbunatatirea vederii si vindecarea bolilor de ochi. Perioada de valabilitate a florilor este de pana la 2 ani.

Iarba mare

Radacina de iarba mare te ajuta in tratarea bolilor de piele. Aceasta planta poate fi recoltata pe tot parcursul lunii septembrie. Radacinile sale ajuta foarte mult in vindecarea bolilor de piele, au proprietati expectorante, antihelmintice si hemostatice. Perioada de valabilitate a radacinii de iarba mare este de pana la 3 ani.

Hisop

Recoltarea incepe in perioada de inflorire din septembrie pana in octombrie. Hisopul ajuta la vindecarea ranilor. Perioada de valabilitate este de pana la 2 ani.

Sorbestrea

Radacinile de sorbestrea sunt considerate un agent hemostatic si se recolteaza in septembrie. Perioada de valabilitate a radacinilor de sorbestrea este de pana la 5 ani.

Coada racului 

Aceasta planta se recolteaza in septembrie si ajuta la vindecarea bolilor tractului gastro-intestinal, vindecarea bolilor hepatice si a bolilor de piele.

Inainte de a utiliza oricare dintre aceste plante, consulta medicul!