Avocado este un aliment indragit de multi oameni, are o aroma deosebita si o consistenta incredibila. In plus, consumul de avocado are o multime de beneficii.

Beneficiile consumului de avocado

Te ajuta sa slabesti

Daca vrei sa slabesti, consuma avocado. Jumatate de avocado te va face sa te simti satul mult timp, ceea ce inseamna ca nu vei manca intre mese si nici nu vei fi tentat sa consumi alimente care ti-ar putea aduce kilograme suplimentare.

Regleaza presiunea arteriala

Acest lucru este posibil, deoarece avocado contin un nivel ridicat de potasiu, element care ajuta la mentinerea presiunii sub control.

Imbunatateste vederea

Daaca doresti sa-ti mentii vederea buna, mananca avocado, deoarece contine elemente precum luteina si zeaxantina, doua ingrediente care ajuta la combaterea afectiunilor oculare.

Reduce nivelul colesterolului „rau”

Are puterea de a reduce nivelul colesterolului „rau”, multumita grasimilor din compozitia sa.

Ideal pentru a preveni diabetul

Chiaar daca ai deja diabet, nu inceta sa consumi avocado, dearece atunci cand il consumi in mod regulat, nivelul de glucoza si insulina se regleaza.

Util pentru sarcina

Este important ca in sarcina, calciul sa fie absorbit corect, iar pentru a se intampla asta, ai nevoie de vitamina K. Avocado este o sursa bogata de vitamina K.
Are o multime de nutrienti

Avocado este plin de vitamine, minerale si fitonutrienti, inclusiv fibre alimentare, acid folic, fier, magneziu, potasiu, niacina, iboflavina, acid pantotenic.

Ajuta la absorbtia nutrientilor

Nu este importanta doar ingerarea nutrientilor, ci si absorbtia acestora deoarece, daca nu sunt absorbiti, sunt eliminati din corp, far a fi folositi.