Infectiile bacteriene si virale sunt destul de frecvente, iar oamenii scapa din ce in ce mai greu de simptomele neplacute. Medicamentele naturale nu doar ca imbunatatesc sanatatea plamanilor dar, de asemenea, trateaza infectiile vindecand plamanii in ansamblu. Iata cele mai bune 8 plante medicinale pentru curatarea plamanilor si tratarea tusei, bronsitei si astmului.

Licorice

Radacina de licorice este unul dintre cele mai populare remedii din lume pentru tratamentul plamanilor. Medicina traditionala chineza foloseste radacina de licorice mai mult decat orice alta planeta.

Radacina de licorice calmeaza si inmoaie membrana mucoasa de la nivelul gatului. Reduce iritatia gatului si actioneaza ca un suprimant pentru tuse.

Podbal

Podbalul a fost folosit, in mod traditional, de indieni de mii de ani pentru a purifica plamanii. De asemenea, ajuta oamenii care sufera de astm, tuse, bronsita si alte boli pulmonare. Poti folosi podbal sub forma de ceai sau tinctura.

Canabis

Extractia si inhalarea uleiului esential de canabis reduc semnificatic iritatia cavitatii bucale care apare in timpul fumatului. Canabisul este probabil unul dintre cele mai eficiente medicamente anticancerigene din lume, dupa cum au aratat numeroase studii.

Consumul de canabis permite ingredientelor active sa stimuleze raspunsul natural al organismului, reducand considerabil riscul raspandirii infectiilor. Inhalarea canabisului purifica sinusurile si bronhiile. Exista dovezi care arata ca poate trata chiar si astmul.

Osha

In mod traditional, osha este folosita pentru intarirea plamanilor. Radacina acestei plante contine camfor, motiv pentru care este una dintre cele mai bune plante pentru intarirea plamanilor.

Unul dintre principalele beneficii ale acestei plante este acela de a ameliora respiratia. Astfel, functioneaza in acelasi mod ca antihistaminicele.

Cimbru

Cimbru este excelent pentru plamani. Produce uleiuri esentiale antiseptice puternice care sunt clasificate ca antibiotice naturale. Cimbrul este bun si impotriva acneei si poate fi mai eficient decat cremele cosmetice.

Ceaiul din cimbru este ideal pentru uciderea bacteriilor si virusurilor. Este utilizat pentru tratarea plamanilor si, mai ales, pentru infectiile bacteriene.

Oregano

Oregano contine multe vitamine si nutrieni potriviti pentru sistemul imunitar, dar principalele sale beneficii se datoreaza carvacrolului si acidului rosmarinic. Ambii compusi lucreaza pentru a reduce congestia nazala.

Uleiul de oregano poate fi utilizat pe scara larga impotriva bacteriilor periculoase, cum ar fi stafilococul auriu. Oregano are atat de multe beneficii pentru sanatate incat toata lumea ar trebui sa aiba o sticla de ulei de oregano organic acasa.

Eucalipt

Multi folosesc eucaliptul ca aroma racoritoare, care ajuta la purificarea cailor respiratorii si calmeaza iritatia gatului. Eucaliptul contine si antioxdanti, ceea ce inseamna ca actioneaza ca o parghie pentru sistemul imunitar.

Menta

Menta contine mentol, un ingredient ce relaxeaza caile respiratorii musculare si faciliteaza respiratia. Menta uscata contine de obicei mentol, acetat de metil, mentofuran si cineol.