8 proprietăți extraordinare ale urzicilor

Urzica este și un aliment și un medicament care primăvara poate fi găsită pretutindeni. Pe lângă faptul că există o mulțime de mâncăruri care se pot găti cu urzici, această plantă vine în ajutorul nostru și în cazul în care ne dorim să slăbim. Este ticsită cu nutrienți valoroși, cu substanțe nutritive pe care le absoarbe din pământ și apoi le depozitează și care sunt vitale pentru  o viață sănătoasă.

Cromul, fierul, borul, zincul, siliciul, aminoacizii, lecitina, carotenul, vitaminele B, C și K din compoziția urzicii au capacitatea de a alina durerile provocate de artrită, problemele sistemului digestiv, urinar și nervos.

1. Tratează tenul

Pentru a îndepărta impuritățile de pe tenul gras, se călește fața cu infuzie de urzici și se prepară un ceai cu 250 ml de apă și o lingură de urzici, care se lasă la infuzat timp de 10 minute, după care se strecoară. Se curăță pielea feței ți a gâtului cu ajutorul unui tifon îmbibat în infuza proaspătă.

2. Îngrijește părul gras

Părul gras se poate spăla și clăti cu apă de urzici ( două mâini de rădăcină în doi litri de apă rece, infuzat timp de 10 ore după care dat în clocot și strecurat după 10 minute ).

3. Are grijă de unghii

În caz de unghii moi, se recomandă o cană cu ceai, zilnic, preparat din două lingurițe de frunze de urzică.

4. Tratează afecțiunile reumatice

Datorită efectelor antiinflamatorii, este recomandat să bem timp de o lună o cană de ceai de urzici, de trei ori pe zi, înainte de mesele principale. Pentru a obține ceaiul, se opărește o linguriță de urzică uscată în 250 ml de apă.

5. Ajutor în situații de hipertensiune

Sucul de urzică este considerat remediul perfect pentru reglarea tensiunii arteriale și pentru a proteja vasele de sânge împotriva aterosclerozei.

6. Ajutor în caz de diabet

Ceaiul făcut din rădăcină de urzică are puterea de a regla glicemie. Rădăcina mărunțită se pune în apă seara și se lasă până dimineața, când se fierbe timp de cinci minute și se servește după zece minute.

7. Au grijă de tractul urinar

Urzica are darul de a îmbunătăți capacitatea rinichilor de a excreta acid uric, ajutându-i să reziste împotriva infecțiilor și tonifiindu-i-i.

Are proprietăți diuretice, astfel ajutând la eliminarea toxinelor prin urinare.

8. Tratează astmul și alergiile

În caz de diverse alergii sau de astm, se recomandă să profităm se proprietățile imunoreglatoare ale sucului de urzică. Se recomandă consumul a două pahare, zilnic, înainte de masă, timp de o lună de zile.