In fiecare an vei avea o recolta bogata de rosii si castraveti daca vei folosi aceste solutii pentru fertilizarea rasadurilor.

Ceai negru 

Se face o infuzie, adaugand in 3l apa clocotita, 100 gr ceai verde. Se lasa la infuzat 3 zile. Infuzia se dilueaza apoi intr-un vas cu 5l apa. Solutia obtinuta se foloseste pentru udarea plantelor.

Infuzie de urzici

Avem nevoie de 50 gr urzici si 1l apa. Punem apa la fiert, iar cand da in clocot se toarne peste urzici si se lasa la infuzat pentru 2 ore. Solutia obtinuta se foloseste pentru udarea rasadurilor.

Infuzie coji de ou

Pentru a prepara aceasta infuzie avem nevoie de 1 kg coji de oua si 2l apa. Se pune apa la fiert, iar cand da in clocot se toarna peste cojile de oua si se lasa la infuzat pentru 3 zile. Abia apoi se poate folosi ingrasamantul.

Solutie pe baza de drojdie

Dizolvam intr-un vas cu 2l de apa fierbinte (maximum 38 C) 10 gr drojdie uscata si 10 linguri zahar. Este recomandat sa folosesti un vas mare pentru ca lichidul isi va dubla volumul.

Trebuie sa lasam lichidul deoparte pentru aproximativ 10 ore. Ar fi bine sa mai mestecam in el din cand in cand. Poti incepe pregatirea acestui ingrasamant dimineata, pentru a-l putea folosi seara.

Vom dizolva 3l din solutia obtinuta intr-o galeata cu 7l apa. Cu acest ingrasamant vom stropi plantele de rosii si castraveti. Este recomandat sa udam plantele foarte bine inainte de fertilizare. Putem folosi aceasta solutia pe baza de drojdie si pentru a proteja plantele de bolile fungice.