Orhideea este floarea preferata a multor oameni, dar, din pacate, cultivarea acestei plante nu este deloc usoara. Daca vrei sa afli cum poti obtine flori magice, pline de culori, citeste in continuare.

Coaja de banane

Coaja de banane ii furnizeaza orhideii o multime de nutrienti. Coaja de banana contine multe ingrediente eficiente si importante care sustin orhideea in timpul infloririi.

Fosforul, potasiul, magneziul si azotul ajuta la cresterea orhideelor. Planta in sine absoarbe doar cate substante are nevoie, astfel incat supradozarea plantei sa nu fie posibila.

Ceai din coaja de banane

Lasa cojile de banane la soare, un timp. In momentul in care coaja se intareste, toac-o marunt. Pune o lingurita din coaja de banana in 200 ml apa clocotita. Gateste amestecul un timp, apoi lasa-l sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, uda planta cu acest lichid.

Tinctura de banane

Decojeste 2 banane si pune coaja intr-un borcan de sticla. Toarna 2 litri de apa peste coaja si las-o deoparte pentru 2 zile. A doua zi, scurge lichidul printr-o panza de tifon. Amesteca lichidul cu apa in raport de 1:1.

Pudra

Taie coaja de banane in bucati. Pune coaja cu pulpa in sus pe o foaie de copt. Coace-o in cuptor, astfel incat sa fie crocanta si uscata. Lasa coaja sa se raceasca, macin-o si adaug-o in ghiveciul cu orhidee.

Ingrijrea plantei

Iti doresti ca orhideea ta sa aiba frunze puternice si frumos colorate? Datorita cojii de banane, acestea vor fi puternice, sanatoase si frumoase. Imediat ca observi cresterea unei frunze noi, fertilizeaza planta conform metodelor anterioare.

Daca aduci acasa o floare ce abia incepe sa infloreasca, incepe fertilizarea abia dupa 4 luni.