Institutul Earthwatch a ajuns la concluzia ca albinele sunt cele mai importante fiinte de pe planeta noastra.

Se pare ca 70% din agricultura lumii depinde exclusiv de aceste inecte zburatoare cu dungi galbene, deoarece polenizarea permite plantelor sa infloreasca si sa dea roade. Fara albine, flora si fauna ar disparea.

In plus, un studiu sugereaza ca albinele sunt singurele fiinte care nu sunt purtatoare de agenti patogeni, fie ca este vorba de ciuperci, virusuri sau bacterii.

In ciuda tuturor acestor informatii importante pentru supravietuirea planetei noastre, albinele sunt pe care le disparitie, iar cercetarile recente arata ca numarul lor a scazut dramatic; aproape 90% din populatia de albine a disparut in ultimele decenii.

Unii cercetatorii sustin ca si telefoanele mobile joaca un rol important in disparitia albinelor, deoarece undele emise in timpul apelurilor pot dezorienta albinele si, prin urmare, acestea ajung sa piarda simtul directiei, punandu-si viata in pericol.

De asemenea, folosirea necontrolata a pesticidelor si defrisarile sunt responsabile de scaderea dramatica a numarului de albine. Acesta este motivul pentru care activistii considera ca utilizarea pesticidelor ar trebuie interzisa imediat.

Tot acestia sustin ca trebuie sa promovam doar tehnici agricole naturale si sa monitorizam indeaproape sanatatea si bunastarea albinelor.

Putem proteja albinele folosind „masuri de bun simt”, cum ar fi interzicerea pesticidelor periculoase. Prin pastrarea habitaturilor naturale si reluarea agriculturii ecologice protejam sanatatea albinelor.

Mierea produsa de albine este utilizata de oameni atat ca aliment cat si ca tratament naturist, deoarece are o multime de beneficii pentru sanatate.

Avand efecte antiinflamatoare, mierea de albine poate reduce simptomele alergiilor sezoniere. De asemenea, ajuta sistemul digestiv sa asimileze nutrientii din alimente, fiind de mare ajutor pentru sistemul digestiv.

Daca ne pasa de planeta si sanatatea noastra, trebuie sa avem grija de albine.