alcalinizarea corpului alimente

Știai că atunci când pH-ul sângelui se dezechilibrează, pot apărea boli grave? Acest lucru este atât de important pentru organismul uman, încât corpurile noastre au un mecanism minunat ce ajută la menținerea sângele în echilibru.

Pentru ca pH-ul din sânge să fie considerat normal trebuie să fie cuprins între 7.35 și 7.45. Mecanismele de apărare și reparare ale organismului funcționează cel mai bine într-un mediu alcalin. Cu toate acestea, procesele metabolice produc o cantitate mare de acid.

Pentru a ne menține echilibrul intern acid-alcalin, avem nevoie de câteva instrumente, iar aceste instrumente se găsesc în jurul nostru. Mai jos vei găsi o listă cu alimente alcaline pe care ar trebui să le adaugi în dieta ta.

Cele mai alcaline alimente

Consumă aceste alimente dacă vrei să-ți alcalinizezi corpul.

Spanac

La fel ca în cazul tuturor alimentelor verzi, spanacul este bogat în clorofilă, un puternic alcalinizant. De asemenea, conține o cantitate mare de vitamina K, vitamina A, mangan, magneziu, acid folic, fier, vitamina C, vitamina B2, calciu, potasiu, vitamina E și fibre dietetice.

Varza Kale

Varza kale reduce colesterolul, este bogată în antioxidanți și are proprietăți detoxifiante, de aceea este considerată a fi unul dintre cele mai alcaline alimente. Mai puțin populară decât spanacul, varza kale este absolut delicioasă atunci când este gătită bine.

De asemenea, varza kale conține vitamina K, vitamina A, vitamina C, mangan, fibre, calciu, magneziu, fier și omega-3. Este foarte eficientă în scăderea colesterolului.

Castravete

Castravetele are un conținut ridicat de apă și este unul dintre cele mai alcaline alimente. Această legumă este foarte hidratantă și este bogată în antioxidanți, inclusiv lignani. Prin consumul regulat de castraveți, scade riscul de boli cardiovasculare.

Castraveții conțin următoarele minerale alcaline: calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, seleniu, cupru, mangan, fier și zinc. De asemenea, acest aliment furnizează corpului vitaminele A,B, C și K.

Broccoli

Dacă vrei să ai un organism sănătos, să fii plin de energie și vitalitate, trebuie să mănânci broccoli. Dacă nu poți mânca zilnic acest aliment, încearcă să-l consumi de cel puțin 4 ori pe săptămână. S-a dovedit că broccoli susține sistemul digestiv, sistemul cardiovascular și procesele de detoxifiere.

Broccoli conține cantități ridicate de vitamina C și K. De asemenea, acest aliment conține folat, vitamina A, mangan, fibre, potasiu, vitamina B6, vitamina B2, fosfor, magneziu, calciu, seleniu și vitamina E.

Avocado

Avocado, unul dintre cele mai alcaline alimente, trebuie consumat cât mai des. Mulți evită să-l adauge în dieta lor, deoarece este bogat în grăsimi, însă grăsimile sale sunt bune.

Datorită conținutului ridicat de acid oleic, poate reduce nivelul colesterolului total. De asemenea, acidul oleic previne dezvoltarea bolilor de inimă și promovează producția de antioxidanți.

Avocado conține, de asemenea, o mare varietate de nutrienți cu proprietăți antiinflamatoare care contribuie la îmbunătățirea sănătății inimii.

Țelină

Țelina este un aliment alcalin cu un conținut foarte mare de apă, de aceea este adăugată des în sucuri și supe. Țelina este o sursă importantă de vitamina C, despre care se știe că are multe beneficii pentru sănătate. Alimentele bogate în vitamina C susțin sistemul imunitar, reduc inflamația și îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară.

Dacă urmezi o dietă de slăbit, trebuie să adaugi acest aliment alcalin în alimentația ta deoarece conține mult potasiu și sodiu și are efect diuretic, ceea ce înseamnă că ajută organismul să scape de excesul de fluide.