Consumul regulat al apei de ghimbir este una dintre cele mai bune metode de eliminare a toxinelor din organism, de a proteja organismul de boli și, nu în ultimul rând, de a ține sub control senzația de foame.

Această apă, cu ghimbir și lămâie, poate fi consumată pe parcursul zilei, în loc de apa consumată în mod obișnuit.

Pe lângă faptul că ține organismul hidratat, acest ritual atrage după sine și alte nenumărate beneficii importante pentru sănătatea întregului nostru organism.

Apă de ghimbir și lămâie

Ingrediente necesare:

1 litru de apă
2 lămâi
3 cm de rădăcină proaspătă de ghimbir
4 linguri de miere de albine (opțional)

Mod de preparare:

Apa se aduce până la punctul de fierbere, apoi se adaugă feliile de rădăcină de ghimbir, cu tot cu coajă, și coaja de lămâie. Se fierbe totul, la foc mic, timp de zece minute, apoi se acoperă și se lasă să se răcească. la final, se strecoară, se adaugă și zeama de lămâie proaspătă și mierea de albine, dacă se folosește.

Mod de administrare:

Această apă se consumă zilnic, pe o perioadă de cel puțin o săptămână.

Beneficii

-Detoxifiază organismul

Această combinație de lămâie și ghimbir este una extrem de eficientă pentru eliminarea toxinelor. Cele două ingrediente, împreună, au capacitatea de a îmbunătăți circulația, de a întări sistemul imunitar, de a stimula digestia, de a împiedica retenția de apă și de a combate colesterolul rău (LDL ).

-Reduce durerile articulare și inflamația

Potrivit unui articol publicat în „Journal of Medicinal Food”, ghimbirul are darul de a reduce, în mod miraculos, inflamația în fiecare parte a corpului. Astfel, apa de ghimbir, fiind un bun agent antiinflamator, reduce durerile articulare, inflamația și luptă contra altor neplăceri cauzate de osteoartrită și reumatism.

-Reglează nivelul colesterolului

Obezitatea, precum și nivelurile ridicate de colesterol sunt asociate cu mai multe tipuri de boli de inimă și de cancer.

Această apă are capacitatea de a regla nivelul colesterolului, astfel prevenind niște boli grave.

În plus de asta, această băutură scade și tensiunea arterială și subțiază sângele, fapt care o transformă într-un remediu natural excelent și pentru hipertensiune sau cheaguri de sânge.

-Favorizează arderea rapidă a grăsimilor

Datorită efectului antiinflamator, ghimbirul îmbunătățește funcțiile digestive, activează metabolismul, combate greața și are efect termogenic.

Menține senzația de sațietate pe o perioadă mai lungă de timp, ajutând totodată și la reglarea și accelerarea tranzitului intestinal. Uleiurile volatile conținute de ghimbir favorizează arderea rapidă a grăsimilor, relaxând tranzitul intestinal, stimulând metabolismul și controlând senzația de foame.

-Combate constipația

Consumată regulat, această apă combate balonarea și constipația, ajută la eliminarea gazelor intestinale și la relaxarea tranzitului intestinal, stimulând procesul de digestie și ajutând la eliminarea toxinelor din tractul digestiv.

-Întărește imunitatea

Una dintre cele mai importante calități ale apei cu ghimbir și lămâie este prevenirea apariției unor boli grave.

Potrivit studiilor, ghimbirul este un aliat puternic în întărirea imunității noastre, având capacitatea de a stopa înmulțirea celulelor cancerigene și luptând, cu succes, împotriva celulelor care cauzează cancerele.

Lămâie sunt și ele bogate în antioxidanți care ne protejează celulele de acțiunea nocivă a radicalilor liberi.

Așadar, această apă acționează ca un scut împotriva bolilor.

-Alungă răceala

Lămâile, bogate în vitamina C și potasiu, se numără printre cele mai eficiente remedii naturale pentru tratarea răcelii, iar compușii din ghimbir, având proprietăți antiinflamatorii, calmează durerile în gât, revigorează organismul și eliberează sinusurile.