Nu voi inceta niciodata sa-ti spun: infidelitatea partenerului tau nu are nicio legatura cu tine. A fi infidel este o decizie gresita pe care persoana in cauza o ia din egoism, mandrie sau, dupa cum arata un nou studiu, din cauza IQ-ului scazut.

Nu te asteptai la acest motiv, nu-i asa?

Rezultatele unui studiu recent au aratat ca infidelitatea are o legatura directa cu inteligenta. Oamenii inteligenti sunt credinciosi, in timp ce persoanele care tind sa insele au adesea un coeficient intelectual inferior.

Acest comportament are legatura cu sexualitatea. Unul dintre cercetatorii acestui studiu a spus chiar ca „barbatii inteligenti au mai multe sanse sa aprecieze exclusiv partea sexuala”.

Un alt fapt interesant pe care l-a descoperit acest studiu este ca conceptul de IQ este influentat de religie, ideli politice sau relatii.

Ce putem face cu aceste informatii?

Daca te intalnesti cu cineva, poti acorda atentie modului in care relationeaza cu ceilalti, familia si prietenii, dar mai ales cu alte femei.

Atunci cand un barbat este respectuos cu mama, surorile si femeile din viata sa, sansele sunt ca el sa fie la fel de respectuos si cu iubita sau sotia sa.

Persoana cu care te intalnesti are prieteni vechi, de ani buni cu care pastreaza relatia? Isi rezolva problemele cu tipete sau violenta? Te-a prezentat prietenilor sai? Daca te include in cercul sau de prieteni, inseamna ca relatia va merge bine.

Afla mai multe detalii despre relatiile sale anterioare 

O relatie de cuplu include si se bazeaza pe incredere si loialitate. Majoritatea dintre noi au trecut prin relatii care nu au functionat, dar atunci cand aceste relatii s-au incheiat in mod repetat din cauza infideliltatilor vorbim deja despre o persoana necredincioasa.

Afla daca este interesat de politica si de comunitatea in care traieste

O persoana inteligenta se informeaza in permanenta. Filitreaza informatiile pe care le primeste si-si creeaza propria opinie pe baza informatiilor pe care le detine. O persoana careia ii pasa de comunitatea sa, are mai putine sanse sa fie infidel.

Afla daca partenerul tau este un om cu principii morale si etice ferme

Atunci cand alegi sa formezi un cuplu cu cineva, trebuie sa afli daca acesta are principii corecta si valori bine intemeiate. Acest lucru se va reflecta in comportamentul lui zilnic.

Esti deja maritata cu un barbat infidel

Aici lucrurile se schimba radical. Ei bine, daca, din pacate, te-ai casatorit deja cu un barbat care te-a inselat, vei fi in permanenta ingrijorata, pentru ca te astepti sa faca o alta greseala.

Din fericire, cu totii ne putem shimba. Terapia de cuplu poate fi de mare ajutor. De asemenea, discutiile cu un preot ne pot ajuta sa alegem calea cea dreapta. Important este sa vorbim, sa discutam ca un cuplu, sa stabilim limite si sa luam decizii.

Cand ambii parteneri lupta, problemele pot fi rezolvate. Cel mai rau lucru pe care il poti face atunci cand te confrunti cu o problema este sa fugi sau sa renunti.

Tine minte:

  • Infidelitatea nu reprezinta lipsa iubirii.
  • Infidelitatea poate fi iertata.
  • Infidelitatea partenerului nu are nicio legatura cu tine.