Intestinul gros poate fi comparat cu o conductă de canalizare prin care trec diverse deşeuri ce se depun în timp pe pereţii şi în încreţiturile colonului (pot ajunge să cântărească între 2-11 kg. de reziduuri metabolice).

De aceea, acesta are nevoie de o curăţire periodică. Necurățirea intestinului gros poate afecta starea generală de sănătate,favorizând: dezvoltarea paraziţilor intestinali; constipaţie; gaze, balonări; crampe, dureri de stomac; oboseală cronică; probleme digestive; slăbirea sistemului imunitar.

Pentru menţinerea bunei funcţionari a tubului digestiv, pentru detoxifierea colonului, cât şi pentru menţinerea sănătăţii întregului organism, se recomandă următoarea băutură bogată în fibre şi vitamine:

Băutură pentru detoxifierea colonului

Ingrediente o jumătate de măr verde; o jumătate de morcov; un sfert de sfeclă roşie; 1 legătură de pătrunjel; 1 linguriţă de seminţe de in, măcinate; 1 linguriţă de seminţe de dovleac, crude; 1 linguriţă de seminţe de cânepă decorticate, măcinate (în râşniță); 1 lingură de miere; 1 pahar cu apă; suc de lămâie, după gust.

Mărul poate fi înlocuit cu orice alt fruct verde (avocado, mango verde, kiwi, etc.).

Mod de preparare şi administrare

Se adaugă toate ingredientele în vasul blenderului şi se amestecă foarte bine, până la omogenizare.

Această băutură se consumă în fiecare seară, cu cel puţin o oră înainte de culcare, în locul cinei. După această băutură nu se mai consumă nimic şi nu se bea altceva decât apă plată. În timpul somnului, ingredientele naturale vor acţiona astfel încât să cureţe colonul şi să stimuleze buna funcţionare a bacteriilor ’’bune’’ din intestinul gros.

Cura se urmează pe o perioada de 1-2 luni, după care se face o pauză de 3 luni.

Beneficiile curei

Detoxifică şi curăță intens colonul

Tratează şi previne constipaţia

Contribuie la eliminarea fecaloamelor

Ameliorează simptomele hemoroizilor şi previne apariţia acestora

Tratează anemia

Creşte imunitatea generală a organismului

Ajută la detoxifierea ficatului

Creşte rezistența în faţa stresului şi reface depozitele energetice ale organismului

Echilibrează nivelul zahărului în sânge

Reduce colestrolul “rău”

Îmbunătăţeşte memoria.

Precauţii, contraindicaţii

Consumul acestei băuturi naturale nu afectează sănătatea pacienţilor bolnavi de inimă, ficat, rinichi sau alte boli cronice.

Se recomandă însă precauţie în cazul persoanelor care urmează un regim foarte strict recomandat de medic, cum ar fi în insuficiență renală sau postoperator. De asemenea, se cere sfatul specialistului ȋn caz de gastrită, ulcer sau alergie la unele soiuri de mere.