Preotul german, Sebastian Kneipp ( 1821-1897 ), devenit celebru mai ales datorită tratamentelor sale cu apă, a fost și un as al remediilor cu plante.

În timpul studenției, s-a îmbolnăvit de tuberculoză și medicii nu credeau într-o însănătoșire. Așa că, Kneipp și-a activat forța de apărare a organismului prin băi reci, spălări, fricționări și dușuri. În acest fel a reușit să-și revină, după greaua boală de plămâni.

De-a lungul timpului, preotul Sebastian a dezvoltat conceptul unui tratament unitar, încununat cu succes, care pe lângă tratamentele cu apă, cuprinde și remedii pe bază de plante, hrană, un mod de viață sănătos și terapia prin mișcare.

Băutura inimii –  rețeta preotului Sebastian

Nivelul ridicat de colesterol este rezultatul acumulării de grăsime în artere și poate duce la atac de inimă sau la boli cardiace. Această băutură are rolul de a stimula sănătatea inimii și de a îmbunătăți circulația, desfundând arterele.

Ingrediente necesare:

1 litru de apă
5 lămâi cu tot cu coajă
30 de căței de usturoi

Mod de preparare:

Cățeii de usturoi se curăță de coajă, lămâile se spală bine și se taie în cuburi. Aceste două ingrediente se adaugă  în vasul blenderului, se mixează și se amestecă apoi cu un litru de apă. Amestecul astfel obținut se pune pe foc, până dă în clocot ( fără să fiarbă! ), apoi se strecoară lichidul și se transferă în sticle curate, care se țin apoi la frigider.

Mod de administrare:

În fiecare zi, se bea câte un păhărel din această băutură, cu două ore înainte sau după masa principală. Tratamentul durează 21 de zile, după care se face o pauză de șapte zile. După pauza de șapte zile, tratamentul se reia și, la nevoie, se repetă și a treia oară, tot după o pauză de o săptămână.

Se recomandă câte două tratamente pe an, primăvara și toamna.

Avantajele acestei băuturi

Pentru inimă

Alicina din usturoi, o substanță cu efect antibacterian, are rolul de a reduce numărul lipidelor și de a feri vasele de sânge de depuneri de grăsimi.

Pentru reumatism

Germaniul, o altă substanță regăsită în usturoi, are capacitatea de a captura radicalii liberi, astfel ajutând în tratamentul bolilor inflamatorii reumatice.

Pentru metabolism

Lămâia conține vitamina C și vitamine din complexul B precum acidul folic, care au capacitatea de a influența puternic metabolismul.

Alte efecte

Acest suc de lămâie și usturoi regenerează întregul corp, făcând mai ușoară și confruntarea cu menopauza, îmbunătățind auzul și văzul și ferindu-ne și de paradontoză.