Tuica este o bautura alcoolice puternica, produsa din fructe. Consumul de tuica la micul dejun este o practica indispensabila la sat. Ajuta la digestia grasimilor, are efecte dezinfectant, prevenind infectiile gastrice si intestinale si combate oboseala fizica.

Tuica – beneficii uimitoare

Amelioreaza tusea si balonarea

Pune 5 ardei iuti in jumatate de litru de tuica si lasa-i la macerat timp de 2 saptamani. Daca esti balonat, consuma cate o cana din acest amestec imediat dupa masa.

Raceala

Pune la fiert 1 dl de rachiu, adauga 4 linguri de miere si bea aceasta bautura zilnic.

Amelioreaza durerea

Inainte de aparitia medicamentelor moderne, tuica era folosita pentru calmarea durerilor, indiferent de originea lor. Chiar si durerile de dinti erau calmate cu tuica.

Trateaza diareea

Rachiul de casa cu piper poate trata diareea.

Scade tensiunea arteriala

Usturoiul este foarte bun pentru tensiunea arteriala insa, atunci cand este combinat cu rachiu, efectul sau se imbunatateste. Usturoiul imbibat in tuica este un un bun remediu.

Combate bolile cardiovasculare

Tuica are in compozitia sa o enzima ce poate reduce depunerile de colesterol de pe artere, astfel, poate preveni ateroscleza si chiar infarctul miocardic.

Arde grasimea

Daca este consumata inainte de o masa bogata, tuica poata ajuta la digestie. Desigur, nu este recomandat un consum prea ridicat de tuica. Barbatii ar trebui sa bea maximum 60 ml, iar femeile cel mult 35 ml tuica. Unii specialisti sustin ca nu trebuie sa consumi tuica dimineata, la micul dejun, pentru ca risti sa-ti incepi ziua mahmur.

Regleaza functiile hepatice

Avand in compozitia sa numeroase vitamine usor de asimilat, tuica poate trata disfunctiiile ficatului. Trebuie doar sa consumi un paharel de tuica cu 15 minute inainte de masa.