apa de cocos beneficii

Apa de cocos este plină de substanțe nutritive care oferă multe beneficii pentru sănătate. Această apă este extrasă din nuci de cocos tinere și este foarte gustoasă.

Beneficiile apei de cocos

Iată de ce ar trebui să bei mai des apă de cocos:

Previne deshidratarea

Apa de cocos este excelentă pentru hidratare: este răcoritoare, conține electroliți esențiali și se aseamănă foarte mult cu apa pură. În apa de cocos se găsesc 5 minerale importante: potasiu, magneziu, calciu, sodiu și fosfor. Poate fi consumă, în special, după un antrenament intens.

Crește nivelul de energie

Apa de cocos conține 295 mg de potasiu, ceea ce înseamnă că o ceașcă din această băutură tropicală are mai mult potasiu decât o banană. Potasiul reglează bătăile inimii și îmbunătățește funcția musculară. Electroliții facilitează funcționarea sistemului nervos și îmbunătățesc funcția cognitivă.

Are proprietăți anti-îmbătrânire

Apa de cocos conține citochinine, hormoni vegetali care sunt implicați în creșterea, dezvoltarea și îmbătrânirea plantelor. Potrivit „Journal of Anti-Aging Medicine” citochininele au efect anti-îmbătrânire și asupra celulelor umane. Acestea împiedică celulele să sufere modificări degenerative.

Susține digestia

Apa de cocos este un tonic digestiv și a fost folosită pentru a trata o varietate de afecțiuni, inclusiv dizenteria, constipația și infecțiile parazitare. Apa de cocos ajută la absorbția alimentelor și îmbunătățește digestia prin intermediul enzimelor bioactive.

Însă, apa de cocos poate avea efect laxativ, deci ar trebui să ții cont de asta înainte de a o bea. Menta, mușețelul și alte ierburi pot îmbunătăți, de asemenea, digestia.

Consolidează imunitatea

Apa de cocos stimulează sistemul imunitar și ajută la combaterea infecțiilor. Conține acid lauric (acid gras cu lanț mediu), are proprietăți antifungice, antivirale și antibacteriene. S-a dovedit că acidul lauric este eficient în tratarea infecțiilor fungice, a hepatitei C și a herpesului.

Previne atacul de cord

Nivelurile ridicate de potasiu din apa de nucă de cocos ajută la prevenire atacurilor de cord și a hipertensiunii arteriale. Apa de cocos are, de asemenea, efect diuretic și poate fi benefică pentru cei cu pietre la rinichi.

Conține vitamine, aminoacizi, enzime, antioxidanți și fitonutrienți

Apa de cocos conține o cantitate mare de vitamine B, minerale și oligoelemente precum zinc, seleniu, iod și sulf. Are efect antioxidant și combate radicalii liberi care provoacă multe boli.

Are un conținut scăzut de calorii

Dacă bei apa de cocos direct din nuca de cocos, ingerezi foarte puține calorii (o cană de apă de cocos are doar 46 de calorii). Deși are doar o cincime din cantitatea de zahăr care se găsește în alte sucuri de fructe, este încă o băutură dulce și naturală. Cu toate acestea, o ceașcă conține 6.3 grame de zaharuri, puțin cam mult.

De asemenea, este posibil ca unele băuturi pe bază de nucă de cocos care se găsesc în magazine să aibă zahăr adăugat. În general, apa de cocos este o alternativă bună la băuturile bogate în calorii și te ajută să pierzi în greutate.

Îmbunătățește circulația sângelui

Apa de cocos a fost folosită ca tonic pentru inima. Aceasta întărește inima, scade nivelul colesterolului rău și previne formarea cheagurilor de sânge. Asta înseamnă că apa de cocos poate reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

Apa de cocos te ajută să te menții în formă și să fii sănătos. Consumă această băutură cu moderație și bucură-te de toate beneficiile ei.