Parfumul iasomiei are un efect incredibil asupra corpului. Cand vine vorba de calmarea corpului si a mintii, cercetatorii spun ca iasomia este la fel de eficienta ca unele medicamente.

Parfumul de iasomie are puterea de a-ti imbunatati starea de spirit. Te ajuta sa faci fata tulburarilor de somn si sa-ti imbunatatesti calitatea somnului, dupa cum raporteaza un studiu recent realizat de un grup de experti.

Ei au testat mai multe mirosuri pe soareci de laborator si oameni, din dorinta de a afla ce miros afecteaza neurotransmitatorii din organism.

Grecii antici au fost primii care au descoperit beneficiile iasomiei. Uleiul esential de iasomie este excelent pentru masaj. Iasomia este adesea adaugata in produsele cosmetice datorita efectului sau mare asupra pielii. Parfumul iasomiei te poate ajuta sa faci fata depresiei, stresului, anxietatii si altor probleme mintale.

Pastreaza o planta de iasomie in casa ta. Ii vei iubi parfumul si vei dormi ca un copil. Este o planta excelenta pentru dormitorul tau, asa ca nu uita sa pui o astfel de planta in aceasta camera a casei.

Pe langa faptul ca iasomia este o planta decorativa extrem de placuta, este si un bun remediu in combaterea stresului si a tulburarilor nervoase. Chiar si in trecut, aceasta planta era folosita pentru imbunatatirea circulatei sangvine, calmarea sistemului nervos si a durerilor musculare.

Exista in farmacii, multe preparate ce contin iasomie, recomandate in caz de depresii, migrene, oboseala musculara, tulburari circulatorii. Chiar si ceaiul de iasomie pare a fi benefic pentru organismul uman. Desi nu exista dovezi stiintifice, se crede ca aceasta bautura, previne dezvoltarea celulelor canceroase in corp, deoarece este o sursa bogata de antioxidanti.