Potrivit unui studiu, consumul de bere este, de obicei, mai eficient decat unele medicamente, pentru inlaturarea durerii. Cand durerea apare in corp, te grabesti sa iei un calmant, insa ai putea, la fel de bine, sa consumi doua pahare de bere.

Pentru a se face aceasta descoperire, au fost analizate 18 studii la care au participat 404 persoane. Prin cresterea nivelului de alcool in sange la aproximativ 0.08%, intensitatea durerii si disconfortul au scazut cu 25%. Pentru a obtine acest efect analgezic, este extrem de important sa consumam un litru de bere.

Trebuie mentionat ca abuzul de alcool poate avea efecte negative asupra sanatatii, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Si, desi este de obicei destul de distractiv sa consumi bauturi alcoolice la evenimente sociale, abuzul de alcool poate avea consecinte grave asupra organismului, cum ar fi pancreatita, bolile cardiovasculare, leziunile hepatice si chiar unele tipuri de cancer.

Acest studiu poate parea, la prima vedere, a fi in favoarea consumului de alcool, dar autorii au avertizat ca poate fi daunator pentru sanatate si ca aceasta cercetare poate deschide usile pentru cautarea unui calmant in bere, care sa nu afecteze sanatatea.

Inca nu este clar daca alcoolul reduce senzatia de durere, deoarece afecteaza receptorii creierului sau pentru ca ajuta la scaderea tensiunii si relaxeaza corpul. Unii sustin ca alcoolul poate fi comparat cu medicamentele opiacee precum codeina, iar efectele sale sunt mai puternice decat cele ale paracetamolului.

Din cand in cand, unele persoane mai beau cate o bere pentru a pune capat stresului acumulat in timpul saptamanii. Cu toate acestea, atunci cand vine vorba de a pune capat durerii, cel mai bine este sa te adresezi unui medic.