Laptele cu cacao si bezele este o combinație minunată care este îndrăgită în special de copii. Te poți bucura de o băutură atât de delicioasă pentru o eternitate deoarece acum le poti pregati acasa. Aroma de cacao și lejeritatea micilor bezele au reușit să cucerească mulți iubitori de dulciuri.

Este uimitor cât de ușor este să faci marshmallows acasă! Nu veți avea nevoie de ingrediente scumpe sau de mult timp. La urma urmei, aceste bezele moi pot fi făcute din cele mai accesibile produse, petrecând nu mai mult de 15 minute.

Pentru a prepara aceste delicii minunate, aveti nevoie de o forma de copt de 20 cm. Astfel veti putea face un strat destul de înalt de marshmallows, din care puteți tăia marshmallows de orice dimensiune. Depinde de tine: da-i o forma interesanta sau doar taie-l in cuburi.

Ingrediente necesare:

  • Gelatina – 10 g
  • Apă – 120 ml
  • zahăr – 220 g
  • 1 plic zahar vanilat
  • Amidon de porumb – 1 lingura
  • zahăr pudră – 1 lingură
  • colorant – după gust – eu am folosit sirop natural de capsuni

Mod de preparare:

Peste gelatină se toarnă 60 ml apă rece si lasati-o la hidratat.

Pregătiți siropul de zahăr. Se amestecă 60 ml de apă, zahăr și vanilie. Se încălzește la foc mic până se dizolvă zahărul. După fierbere, se ia de pe foc.

Turnați gelatina într-o cratiță și încălziți până devine lichidă – nu se fierbe.

Turnați încet siropul de zahăr în timp ce continuați să mixati.

Adăugați câteva picături de colorant alimentar la amestecul rezultat dar puteti folosi si un sirop natural care ii ofera o aroma deosebita. Eu am folosit sirop de capsuni.

Acoperiți forma cu folie alimentară și ungeți-o cu ulei.

Se toarnă compozitia rezultată în formă si nivelati-o repede. Acoperiți cu folie de plastic unsă și dați la frigider timp de 60 de minute pentru a se intari.

Amesteca amidonul de porumb cu zaharul pudra. Scoateți compozitia de bezele din frigider și pudrați-o cu acest amestec de amidon.

Tăiați stratul în cuburi mici si dati-le prin compozitia de amidon.

Bezeaua incredibil de fragedă este gata! Ca să nu se usuce, păstrați-o într-un recipient închis sau într-o pungă legată. Fără acces la aer, aceste bezele cu aer pot fi păstrate foarte mult timp. Pofta buna!