De ce este bine să țineți în frigider un burete de spălat vase? După ce veți afla, veți folosi mereu acest truc – Cu toate ca pare bizar, sa stii ca este bine sa pui in combina frigorifica, in compartimentul pentru fructe si legume, un burete pe care in mod normal il folosesti in bucatarie la spalatul vaselor.

DA, AȚI CITIT BINE, UN BURETE PENTRU VASE…

Ca sa intelegi despre ce este vorba, trebuie sa stii ca acest truc foarte simplu va prelungi termenul de valabilitate al fructelor si legumelor depozitate astfel!

Fructele si legumele proaspete reprezinta o sursa de sanatate si longevitate, insa se intampla de multe ori ca acestea sa fie tinute mai mult timp in frigider.

Cum trebuie să procedezi pentru cele mai bune rezultate?

Trei bureti de vase noi asezati in compartimentul pentru fructe si legume (daca servarul este mai mic sau nu au foarte multe legume in el este suficient si unul) le vor mentine pentru mai mult timp prospetimea.
Buretii se asaza in partea inferioara a sertarului de legume si fructe din frigider, explica radiocluj.ro.

Tot ce vor face este sa absoarba umezeala suplimentara din sertar, extinzand astfel durata de conservare a fructelor si legumelor dumneavoastra! Atunci cand buretii sunt plini cu apa, este un semn ca au fost afectati de umiditatea din frigider, semn ca nu va mai sunt de folos.

Cel mai bine ar fi, in acest caz, sa ii inlocuiti pur si simplu cu altii noi.

Alte trucuri

  • Degreseaza partea de deasupra a dulapului din bucatarie cu un burete inmuiat in apa cu sapun sau cu un spray special de curatat. Dupa curatare, asaza coli de hartie, taiate la dimensiunile potrivite, pe care le vei schimba apoi lunar.
  • Foloseste un burete umed pentru a vopsi locurile dificile; culoarea se va intinde mult mai bine decat cu o pensula.
  • Urme de pix pe canapea sau perdele? Inmoaie un burete in lapte si freaca bine pata. Va trebui sa incerci de cateva ori, dar sigur vei reusi. Puful de pe tapiterie se curata foarte usor si eficient cu o carpa curata, umezita.
  • Perdeaua de la cada. Bag-o in masina de spalat la temperatura mare, folosind detergent bio; pune inauntru si cateva prosoape, care vor actiona ca un burete.
  • Cafea pe materiale care nu se spala la masina. Curata cu un burete inmuiat in apa calda si solutie de borax. Sterge cu o carpa uscata. Repeta, daca e cazul. Pe covoare/canapele: procedeaza ca mai sus, dar foloseste apa minerala.
  • Curry pe materiale care nu se spala la masina. Curata cu un burete inumuiat in apa calda si solutie de borax. Pe covoare: pulverizeaza apa minerala, sterge cu un prosop de bucatarie. Curata cu o solutie din 1 ceasca otet de vin si 2 cesti apa.