Cu totii visam la o iubire desavarsita. Ne dorim ca partenerul nostrul sa ne lumineze viata in fiecare zi si sa fie alaturi de noi in orice moment. Visam ca omul din dreapta noastra sa ne asculte si sa ne sustina in momentele dificile.

In mintea tuturor, dragostea este subiectul celor mai inimaginabile scenarii. Nu-i de mirare! Inca din copilare, visam la partenerul care ne va vindeca ranile si ne va oferi respectul cuvenit. Stabilim apoi reguli, conditii si asteptari, care sunt uneori inaccesibile.

Vrem sa intalnim persoana potrivita si, de multe ori, trece prin fata noastra fara sa-l observam pentru ca cerem sa nu aiba defecte. Cautam persoana ideala.

Exista persoana ideala?

Nicio fiinta umana nu va respecta 100% criteriile noastre. Cel mai bine este sa ramanem realisti, deoarece nicio persoana nu va putea sa ne puna permanent pe primul lor, sa fie disponibila pentru noi in orice moment si ori de cate ori simtim nevoia sa avem pe cineva langa noi.

Iubirea adevarata presupune sa avem alaturi o fiinta imperfecta alaturi de care putem construi o relatie pe cat de dificila, pe atat minunata.

Ce este iubirea adevarata?

Toti cei care spera sa-si vindece durerile trecutului si sa-l intalneasca pe cel care-si va da trupul si sufletul pentru o relatie fericite, trebuie sa stie ca nicio iubire nu este lipsita de haos, frustrare sau dezamagire.

Nimeni nu are parte de o relatie perfecta. De-a lungul timpului te lovesti de probleme, insa nu trebuie sa renunti la persoana iubita, ci sa o accepti asa cum este. Trebuie sa lupti pentru ca relatia sa continue.

Partenerul alaturi de care iti petreci viata nu este perfect, dar asta nu inseamna ca esti mai putin indragostita de el, pentru ca defectele sale sunt asociate cu calitati magnifice care fac ca relatia voastra sa fie uneori dificila, unica si incantatoare.

Partenerul tau are o inima care bate in acelasi ritm cu inima ta si nu va incerca niciodata sa te raneasca, ba mai mult, va face tot posibiulul sa-ti inteleaga suferinta. Nu este egoist.

Una dintre greselile facute de partener, este ca incearca sa-l schimbe pe celalalt. De multe ori ii auzim pe unii spunand „in timp il voi schimba”.

Iubirea adevarata consta in a-l accepta pe celalalt si a nu-l forta sa-si modifice adevarata natura. Trebuie sa-l impingi pe celalalt sa devina mai bun si sa-l sustii sa-si atinga obiectivele.

Nimeni nu poate modela si repara o persoana dupa bunul plac. Aceasta actiune poate duce la rezultate neasteptate. Daca-ti pasa de cel de langa tine, comunica cu el, accepta-i defectele si in cele din urma ei vedea ca nimic nu lipseste din relatia voastra.