Astazi te voi invata sa cultivi castraveti intr-un mod original. Poate ti se va parea ciudat, dar rezultatul te va surprinde.

Va trebui sa folosesti saci de 70 l confectionati din polietilena daca iti doresti o cultura bogata. In ei vei pune pamant si baligar.

In mijlocul sacului se pune un par de 2 m din lemn. In varful parului se bate un cui de care se agate ate, pentru ca tufele de castraveti sa aiba unde sa se intinda.

In sac trebuie sa pui si 3 tuburi confectionate din plastic acoperite cu mici orificii.

Intre cele 3 tuburi necesare pentru irigare vom sadi 3 castraveti. Tuburile ar trebui sa aiba aproximativ 1 metru si trebuie taiate in mai multe locuri. Restul de castraveti ii vom pune in aceste taieturi. Intr-un sac poti planta pana la 15 castraveti.

Irigarea se face prin aceste tuburi din plastic. Poti introduce furtunul in ele pentru a-ti fi mai usor sa uzi plantele.

Cand pui sacul in pamant, sapa o groapa micuta pentru ca acesta sa stea in pozitie verticala. Uda castravetii in functie de vreme. Daca este mai frig, poti sa-i uzi o data la 2 zile. In schimb, daca este cald, trebuie sa-i uzi zilnic.

Cand apar frunzele castravetilor, trebuie legati de atele puse anterior in varful parului. Ar fi bine sa sadesti mai multe soiuri de castraveti pentru a avea recolta atat la inceputul verii cat si in toamna, pentru ca radainile plantelor vor fi ferite de inghet.

Poti folosi aceasta metoda si pentru a cultiva pepeni asu dovlecei.