Cand iti respecti partenerul il accepti si il admiri asa cum este, nu incerci sa-l schimbi si sa-l modelezi dupa propriul tau plac.

Teoretic, cu totii suntem de acord ca respectul intr-o relatie este fundamental. Cu toate acestea, in propriile relatii, adesea trecem cu vederea comportamentele extrem de nocive.

S-ar putea chiar tu sa fii beneficiarul sau executantul actiunilor care arata o lipsa de respect. Aminteste-ti asta, unde nu exista respect, nu exista iubire.

Te respect ca pe orice persoana

Acesta este aspectul de baza care ar trebui sa fie prezent in toate interactiunile noastre sociale. Include tratarea tuturor oamenilor cu respect.

Nimeni nu va tipa, insulta sau ataca fratii sau colegii de manca. Cu toate acestea, cand unii oameni sunt intr-o relatie, preiau adesea un astfel de comportament.

In niciun caz, excesul de incredere nu justifica utlizarea violentei fizice sau verbale. Niciodata nu ar trebui sa ridici vocea sau sa umilesti o alta persoana, in special o persoana importanta.

Iti respect personalitatea

O relatie buna nu este facuta din doi oameni la fel, sau doi oameni care trebuie sa devina la fel. Mai degraba este facuta din noi indivizi care inteleg si respecta diferentele dintre ei. Unii oameni, cand sunt intr-o relatie de mult timp, incep sa schimbe gusturile, opiniile sau modul de viata al partenerului. Cand fac asta, aratat ca nu respecta cu adevarat cealalta persoana.

Cand iti intalnesti partenerul te indragostesti de tot ceea ce-l face unic. Prin urmare, de ce ai vrea sa-l schimbi acum? Fiecare persoana are dreptul la propriile preferinte, propriile ganduri si pasiuni.

Iti respect sentimentele

Acesta este unul dintre aspectele pe care oamenii le ignora cel mai des. Fiecare persoana este responsabila de propria fericire si bunastare. Dar, pe masura ce te conecezi cu ceilalati, trebuie sa inveti sa ii intelegi si sa ii respecti sentimentele.

Un partener poate fi mai sensibil, in timp ce celalalt poate parea putin mai rece. Unul poate fi mai deschis dialogului, in timp ce celalalt poate simti nevoia sa se gandeasca singur la problemele pe care le are. Aceste diferente pot cauza probleme daca nu sunt respectate.

Mediul ca element fundamental al respectului intr-o relatie

In cele din urma, trebuie sa intelegi ca o persoana care incearca sa te izoleze sau sa te separe de oamenii care te iubesc, nu te respecta. Familia si prietenii tau sunt o parte importanta a identitatii tale.

Nu trebuie neaparat sa te intelegi cu rudele partenerului, deoarece acest lucru nu tine intotdeauna de tine. Totusi, trebuie sa-i respecti.

Un partener care insulta si critica persoanele dragi ale celuilalt si incearca sa-i distanteze de el este periculos.