„Ochii sunt fereastra sufletului”. Totul sta in ochi. Lumea din jurul nostru este o fotografie mobila a ceea ce vad ochii nostri si, tehnic vorbind, jumatate din lucrurile pe care le spunem, simtim, facem si percepem trec mai intai prin filtrul ochilor. La urma urmei, ochii sunt cei mai apropiati de mintea noastra.

Studiile recente sugereaza ca ochii nostri pot spune destul de multe despre personalitatea noastra. Oamenii de stiinta au efectuat o cercetare pe un mic grup de 428 de persoane si au ajung la concluzia ca ochii nostri sunt intr-adevar fereasta sufletului.

Caprui inchis/negri

Ochii negri puri sunt foarte rari. Daca ai ochii caprui inchis sau negri inseamna ca esti o persoana misterioara, increzatoare si intuitiva. Deoarece culoarea ochilor tai este intunecata, inseamna ca este multa melanina in corpul tau; ceea ce inseamna ca ai tendinta sa bei mai putin. Esti extrem de muncitor si practic, esti optimist si arati mereu lumii adevarata ta valoare.

Defect: esti reticent in a-ti face prieteni si a te indragosti.

Caprui deschis

Daca ochii sau sunt caprui deschis, probabil esti o persoana grijulie, iubitoare. Esti independent, politicos si iti place sa-ti faci prieteni noi. Ai renunta la bunurile tale pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie. Esti hotarat si increzator, dar iti este greu sa te exprimi. In orice caz, esti un partener iubitor.

Defect: ii pune pe ceilalti pe primul loc si uita de el.

Caprui

Persoanele cu ochii caprui sunt pozitive, iubesc distractia si cauta mereu noi aventuri. Se plictisesc de monotonie si se lasa mereu duse de val. Au o inima curajoasa si vor sa incerce lucruri noi.

Defect: au probleme in relatie si se despart destul de repede.

Gri

Oamenii cu ochii gri sunt blanzi si intelepti. In general iau totul in serios. Daca ai ochii gri inchis inseamna ca esti o persoana echilibrata. Daca ochii tai sunt gri deschis inseamna ca simti nevoia sa actionezi mai mult pentru a te afirma.

Defect: sunt prea seriosi si uita sa se distreze.

Verzi

Persoanele cu ochii verzi sunt misterioase. In plus, sunt inteligente, curioase si isi traiesc viata cu pasiune. Majoritatea oamenilor considera ca persoanele cu ochii verzi sunt atractive.

Defect: sunt foarte geloase.

Albastri

Oamenii cu ochii albastri sunt foarte intelepti, insa cei din jur tind sa ii judece foarte mult. Sunt fie prea timizi, fie prea egoisti. Oamenii cu ochii albastri sunt pasnici, destepti si amabili. Au relatii de lunga durata si au abilitati de concentrare deosebite.

Defect: natura lor prundenta ii indeparteaza pe oameni.