Ceaiul de ceapă este un remediu la îndemâna tuturor, se prepară ușor, are efecte terapeutice extraordinare și numeroase beneficii nebănuite asupra organismului nostru.

Pentru probleme cardiace

Conform cercetărilor realizate la Institutul de chimie bioorganică din Rusia, cojile de ceapă sunt bogate în substanțe care au capacitatea de a întări imunitatea, de a tonifica activitatea inimii și de a activa producerea secreției biliare.

Persoanele suferinde de hipertensiune arterială își pot îmbunătăți vizibil starea organismului, prin consumul de ceai din coji de ceapă.

Cum se prepară și cum se administrează?

Seara, se curăță o ceapă, se spală bine coaja, se zvântă, apoi se taie mărunt cu foarfeca. Cojile mărunțite se opăresc cu 200 de ml de apă clocotită, apoi se lasă acoperit, peste noapte, la infuzat.

Dimineața următoare ceaiul se strecoară și se bea jumătate din cantitatea de lichid, pe stomacul gol. Restul se bea seara, înainte de culcare.

Este recomandat verificarea periodică a tensiunii, ca să nu scadă prea mult.

Pentru crampe musculare și dureri de cap

Se prepară un ceai dintr-o linguriță de coji de ceapă, care infuzează timp de zece minute în 200 de ml de apă fierbinte.

100 de ml de bea la ora 18, restul se bea la ora 21, zilnic.

Acest tratament poate fi de lungă durată, efectul apărând uneori la trei luni după consumul zilnic, însă cura nu trebuie să se întrupă.

În caz de dereglare menstruală

Pentru a regla ciclul menstrual, se bea un ceai preparat dintr-o lingură de coji de ceapă care se infuzează în 300 de ml de apă fierbinte.

Ceaiul se bea în trei tranșe în timpul zilei. Se fac cure lunare de șapte zile, începând din a zecea zi după terminarea menstruației.

Pentru răceală și tuse

Se spală două sau trei cepe, se curăță de coji, se taie în jumătate și se pun la fiert într-un litru de apă. Amestecul se ține pe foc mic până lichidul scade la jumătate, apoi se stinge focul, se adaugă zeama de la o jumătate de lămâie, împreună cu câteva frunze de mentă. Se lasă să se răcească un pic, după care se îndulcește cu miere.

Se recomandă consumul a câte trei sau patru căni pe zi, timp de două-trei zile.

Pentru gripă

Două cepe tăiate în felii subțiri se lasă la macerat peste noapte, în jumătate de litru de apă.

După fiecare masă și înainte de culcare se consumă câte un pahar de ceai de ceapă. Se fac cure de două săptămâni.

Pentru tuse convulsivă și tuse persistentă

La foc mic, se fierb două cepe cu tot cu coajă într-o cană de apă, timp de cinci minute. după aceea, se lasă să se răcească pentru zece minute, în vasul acoperit.

Se strecoară, se îndulcește cu miere și se administrează cât de cald posibil.

Acest remediu este mai puțin plăcut la gust, însă are efecte aproape  miraculoase de oprire a acceselor de tuse, de refacerea epiteliilor distruse de infecția respiratorie și de eliminare a secrețiilor de pe arborele bronșic.