Nu foarte multa lume ii da o importanta deosebita papadiei de aceea trebuie sa stim ca este o planta bogata in vitamine (B, C, A si D) si nu numai. Reprezinta o sursa importanta de protein, acid cafeic, tanin. Toata planta este folosita pentru ceva; spre exemplu florile pentru sirop, frunzele si radacina pentru ceai.
Daca tot am amintit de siropul de papadie trebuie sa spunem ca are un gust foarte bun. Este o sursa bogata de vitamine si minerale reusind astfel sa intareasca sistemul imunitar.
Ceaiul de papadie este folosit ca si detoxifiant pentru intregul organism dar este folosit si pentru slabit. Persoanele care se confrunta cu boli ale ficatului, acnee sau sufera de tulburari ale tranzitului intestinal. Detoxifierea organismului si in principal detoxifierea ficatului este foarte importanta deoarece trebuie sa asiguram o buna functionare a organismului nostru. Odata cu procesul de detoxifiere, persoanele care doresc sa piarda in greutate, sunt in avantaj deoarece acesta este un moment potrivit in care pot sa piarda kilograme tinand o dieta usoara.
Pe langa detoxifiere si slabire, ceaiul de papadie este folosit si pentru tratarea unor boli de ficat, este recomandat persoanelor care sunt in covalescenta, asigura o buna circulatie a sangelui si o buna functionare a inimii, creste secretia biliara etc.
Daca doriti sa consumati acest ceai pentru a va ajuta sa slabiti trebuie sa stiti ca faceti o alegere buna. Este unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru slabit. Este timpul sa renuntati la capsulele miraculoase carora li se face atat de multa publicitate. Ceaiul de papadie este un produs natural, sanatos fara reactii adverse.
Mod de preparare si administrare
Pentru prepararea ceaiului de papadie aveti nevoie de frunzele si radacinile maruntite. Se prepara o infuzie din 200 ml de apa si 2 linguri de planta maruntita.
Este ideal sa beti ceaiul fara zahar, daca doriti neaparat sa fie dulce puteti opta pentru putina miere de albine.