Pătrunjelul este foarte benefic pentru organism, iar întrebuințarea corectă vă oferă o opțiune în procesul de detoxificare. De asemenea, este indicat și în cazul curelor de slăbire.

Pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât lămâia, portocala sau varza, la care se adaugă vitaminele A, B, K și E.

De asemenea, este o sursă importantă de glucide, proteine, minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu), ulei volatil și lipide. Limitează procesele inflamatorii, are efect antirahitic, diuretic, neutralizează efectele intoxicației cu tutun, alcool, alimentației excesive cu carne.

publicitate

O legătură de pătrunjel furnizează mai multe proteine decât 2 ouă, devenind un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece conferă senzația de sațietate.

În acest articol, îți vom prezenta o rețetă de ceai din pătrunjel cu ajutorul căruia vei scăpa de kilogramele în plus.

Rețeta

Ingrediente

  • 10 linguri de pătrunjel tocat
  • 1 l de apă

Mod de pregătire și întrebuințare

În apa clocotită se adaugă pătrunjelul tocat. Lăsați 20 de minute să se infuzeze. Apoi scurgeți ceaiul. Ceaiul se bea tot, pe parcursul zilei. Doza recomandată în zi este de 1 litru.

În pofida faptului că acest ceai este benefic pentru sănătate, nu este indicat să se consume mai mult de un litru în zi!

În plus față de proprietățile sale diuretice, pătrunjelul elimină toxinele, bacteriile și substanțele nocive din organism. Acționează ca un antioxidant și, de asemenea, se luptă cu radicalii liberi din corp și reduce riscul bolilor grave, inclusiv cancerul.

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.