Scorțișoara este un condiment extrem de popular, originar din Sri Lanka și sudul Indiei. Conține diverse componente active, precum tanine, uleiuri esențiale și carbohidrați. Scorțișoara are efecte anticancerigene, scăzând cantitatea de sânge care ajunge la tumori. În acest fel, celulele bolnave mor.

Studiile efectuate pe șoareci arată că această mirodenie reduce riscul de melanom, limfom, cancer colorectal și cervical, împreună cu alte forme ale acestei boli.

Reduce semnificativ și nivelul de lipide din sânge mai ales în cazul persoanelor cu diabet tip 2. În cadrul unui studiu, participanților le-au fost administrate 6 grame sau 1,3 grame de scorțișoară pe zi timp de 40 de zile. În rândul celor 60 de voluntari, colesterolul rău a fost redus cu 7-27% iar trigliceridele au fost și ele reduse cu 23-30%. Colesterolul total a fost redus cu 12-26%.

Acest condiment reduce și rezistența la insulină și glucoză, activând receptorii cu rol în menținerea greutății.

În cadrul unui alt studiu, publicat în jurnalul „Biochimie”, a fost testat abilitatea scorțișoarei de a regla cantitatea de zahăr din sânge. Concluzia: substanța activă conținută are două efecte directe supra glucozei. În primul rând, stimulează asimilarea și în al doilea rând ajută la o mai bună absorbție la nivelul celulelor.

Această substanță activă se numește cinamaldehidă și are un efect extrem de puternic în ceea ce privește prevenirea diabetului.

Compușii care ajung în organism atunci când bem ceai de scorțișoară au beneficii surprinzătoare asupra sănătății noastre: au efect antimicrobial, antioxidant, antiinflamator, anti-tumoral și antidiabetic.

Ceaiul de scorțișoară este băutura perfectă. Creează o stare de spirit bună și întărește sistemul natural de apărare al organismului. Mirodenia este utilizată în toată lumea, fiind renumită pentru aroma sa deosebită și este folosită atât sub formă de condiment, cât și în diferite băuturi.

Acest ceai este benefic pentru sănătatea întregului organism, ameliorând simptomele de răceală și de gripă, vindecând indigestia și încălzind corpul și îmbunătățind circulația sângelui.

Ceai de scorțișoară și portocale

Ingrediente: un pic de coajă de portocală, 2 lingurițe de ceai negru, un baton de scorțișoară, 600 ml de apă fierbinte.

Lăsați batonul la infuzat în apă timp de 10 minute, apoi adăugați coaja de portocală care a fost tăiat, în prealabil, în spirală. Adăugați ceaiul negru și lăsați la infuzat pentru încă 3 minute după care filtrați și beți ceaiul. Se poate îndulci cu două lingurițe de zahăr.

Ceai de scorțișoară și mentă

Ingrediente: o linguriță de frunze de mentă, jumătate de baton de scorțișoară, 250 ml de apă fierbinte.

Infuzați menta și batonul timp de 7 minute în apă, apoi filtrați, îndulciți cu miere și savurați acest ceai minunat care ajută la calmarea sistemului nervos.

Ceai de scorțișoară și miere de albine

Ingrediente: o lingură de scorțișoară, 2 linguri de miere de albine, un litru de apă.

Fierbeți apa, adăugați scorțișoara și infuzați timp de 30 de minute după care filtrați. Lăsați un pic să se răcească apoi adăugați mierea de albine și beți ceaiul.

Mierea și scorțișoara ajută în tratarea bolilor cardiovasculare, în scăderea în greutate, în reducerea colesterolului și la normalizarea metabolismului.

Dacă se bea seara, înainte de culcare, are efect de curățare a organismului de toxine. Pentru ușurarea digestiei, se bea câte o cană de ceai înainte de fiecare masă.