Potrivit statisticilor OMS ( Organizația Mondială a Sănătății ), două treimi din populația mondială este infectată cu bacteria Helicobacter Pylori. Această bacterie este imposibil de evitat, fiind prezentă peste tot în mediul înconjurător.

Helicobacter Pylori este o bacterie patogenă care se localizează strict la nivelul mucoasei gastrice, în stomac. Infectarea se face pe cale orală, principala cauză a infectării fiind igiena precară, și duce la leziuni duodenale și gastrice – de la o simplă inflamație a mucoasei gastrice, până la gastrite în forme cronice cu evoluție către gastrite atrofice.

În timp ( zeci de ani ), această bacterie poate degenera. Potrivit specialiștilor, cancerul gastric este, în proporție de 90%, legată de infecția cu Helicobacter Pylori.

Infecția cu această bacterie este responsabilă și de apariția leziunilor limfoide de la nivelul stomacului, care este o formă de cancer limfatic, numit limfomul de tip MALT.

Ceai din amestec de plante ( cuișoare, floricele de vetrice și pelin )

Acest ceai are capacitatea de a diminua procesele inflamatorii din stomac și intestine, cauzate de bacteria Helycobacter Pylori, și de a previne ulcerația sau apariția cancerului.

Într-o jumătate de litru de apă rece se adaugă o linguriță de pelin, zece floricele de vetrice și șapte cuișoare.

Se pune pe foc, se aduce până la punctul de fierbere, apoi se fierbe acoperit, la foc mic, timp de cinci-șapte minute. după ce ceaiul s-a răcit, se filtrează, apoi lichidul se pune înapoi pe foc, adăugând în el o lingură de pulbere de turmeric. Amestecând periodic, se lasă să atingă temperatura de 90 de grade Celsius, apoi se lasă să se răcească.

Se iau câte 100 de ml de lichid de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă principală.

Tratamentul durează între șapte și zece zile, după care se face o pauză de 14 zile. După această perioadă de pauză, tratamentul se poate relua.

Ceai de ienupăr ( Juniperus Communis )

Ceaiul de ienupăr distruge tulpinile virusului Helicobacter Pylori, datorită efectului puternic antibiotic.

Împotriva gastritei produse de infecția cu această bacterie, sunt extrem de utile curele cu ceai de ienupăr.

Se adaugă trei-patru lingurițe de boabe de ienupăr mărunțite într-o jumătate de litru de apă și se lasă la macerat timp de opt-zece zile. După aceea, se strecoară, lichidul se păstrează și planta rămasă se fierbe iar, în încă o jumătate de litru de apă, timp de cinci minute.

Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cele două lichide, obținând o infuzie combinată.

Se recomandă consumul a câte trei căni pe zi, dimineața, la prânz respectiv seara, cu un sfert de oră înainte de masă, în cure de 21 de zile. După o cură de 21 de zile, se ține o pauză de 14 zile, după care se poate relua.

Ceaiul de rădăcină de lemn-dulce ( Glycyrrhiza Glabra )

Lemnul-dulce are capacitatea de a proteja pereții stomacului de eventualele leziuni și de a le vindeca pe cele deja existente, atenuând simptomele infecției cu această bacterie.

Într-un litru de apă clocotită se adaugă 50 de grame de rădăcină de lemn-dulce. Se lasă amestecul să fiarbă timp de zece minute, apoi la macerat timp de cinci-șase ore.

Se recomandă câte un pahar de trei ori pe zi, în cure de trei săptămâni. După trei săptămâni, se face o pauză de zece zile, apoi cura se reia.

Atenție!

Lemnul-dulce este contraindicat persoanelor suferinde de hipotiroidie pronunțată, hipertensiune, boli biliare aflate în fază acută și de ciroză avansată.