Chifteluțe din conopidă, cartofi și broccoli – O bunătate de rețetă, simplă și gustoasă
Ingrediente:
- 200 g conopidă
- 1 morcov dat prin răzătoare
- 1 ceapă
- 1 lingură făină
- 200 g brocoli
- 2 cartofi
- 1 lingură amidon
- 2 căței de usturoi
- 3 linguri ulei
- sare, piper, verdeață
Mod de preparare:
1. Fierbem cartofii, pe urmă îi decojim și îi dăm prin răzătoarea mică. Tăiem cât mai fin posibil cățeii de usturoi, ceapa, verdeața.
2. În boluri separate, așezăm conopida desfăcută și broccoli. Adăugăm 3 linguri de apă și punem fiecare bol la microunde, la putere maximă, timp de 3 minute. Pe urmă, mărunțim legumele pregătite cu ajutorul unui blender.
3. Într-un bol separat, amestecăm toate ingredientele din listă, cu excepția uleiului. Mixăm până la omogenizare. Cu ajutorul mâinilor ude, formăm chifteluțele…
4. Mai departe, putem proceda în 2 moduri. Să le prăjim, sau să le coacem. Pentru prăjire, avem nevoie de o tigaie încinsă cu ulei, fără capac.
5. Pentru coacere, așezăm chiftelele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și le coacem la temperatura de 220 de grade, timp de 15 minute. Pe urmă, le întoarcem pe partea opusă și le coacem încă 15 minute.
Să le savurați cu poftă!
Conopida este una dintre legumele care trebuie consumate cât mai des şi aceasta pentru că numeroase beneficii asupra organismului, în special dacă este consumată în stare crudă.
Ea a fost recunoscută pentru calităţile ei nutriţionale şi pentru gustul ei plăcut încă dinaintea secoluli al XVI-lea, fiind cultivată intens din Asia Mică până în America, în Africa, dar şi în Australia. După secolul al XV-lea, această valoroasă legumă din familia cruciferelor s-a răspândit şi în ţările europene.
Conopida este o legumă unică, cu o concentraţie mare de nutrienţi. De asemenea, este bogată în antioxidanţi, vitamina C şi fitonutrienţi. Conţine calciu care se găseşte în jurul buchetelor de conopidă şi are un conţinut mare de fosfor, vitamina K, acid folic şi vitamina B6.