Bicarbonatul de sodiu este economic, ușor de găsit în comerț și este un ingredient natural, netoxic.

Această pudră albă aparent neînsemnată, este de-a dreptul miraculoasă: are capacitatea de a vindeca aproape toate problemele de zi cu zi.

Compresele cu bicarbonat de sodiu sunt remedii simple și cu efecte rapide în afecțiuni precum

-Arsuri la stomac

Extern, se aplică în mod regulat, comprese pe zona dureroasă. Se înmoaie compresele într-o soluție făcută din 250 ml de apă cele și o lingură cu vârf de bicarbonat de sodiu. Se lasă să acționeze timp de zece minute. tratamentul se reia până la ameliorare.

Pentru uz inter, se umple un pahar cu apă rece, apoi se dizolvă în ea o linguriță de bicarbonat de sodiu și se bea. Efectul este aproape instantaneu.

-Dureri se spate

În caz de durere de spate, se prepară o cataplasmă pe bază de bicarbonat de sodiu: cinci linguri de bicarbonat se diluează în apă clocotită. Pasta astfel obținută se învelește într-un prosop și se aplică pe zona dureroasă până se răcește.

-Bășici

Pentru a vindeca bășicile, se amestecă trei linguri de bicarbonat de sodiu cu o lingură cu vârf de apă și se amestecă până se obține o pastă omogenă. Pasta obținută se aplică pe zonele afectate, după care se pune și un pansament. Se lasă să acționeze peste noapte și se repetă tratamentul de câte ori este necesar, până la ameliorare.

-Ochi inflamați

În caz de o ușoară inflamație a ochilor, se umple un bol mic cu apă caldă, de adaugă o linguriță de bicarbonat și se amestecă. Se îmbibă în acest amestec două discuri de vată curate, se storc bine și se țin pe ochii bine închiși. Se lasă să acționeze timp de câteva minute, apoi compresele se aruncă. Se repetă până la vindecare.

-Arsuri solare, insolație

Se aplică, cât mai repede, pe zona afectată câteva comprese îmbibate într-o soluție făcută din o lingură de bicarbonat de sodiu și 250 ml de apă. Compresele se schimbă în mod regulat, la fiecare 15 minute, până la ameliorarea senzației de arsură.