vin rosu si ciocolata previn imbatranirea

Probabil ai auzit de numeroasele proprietăți benefice ale consumului de vin roșu și ciocolată neagră. Cercetătorii susțin că acestea se datorează prezenței unui produs chimic natural numit resveratrol care are proprietăți anti-îmbătrânire.

Resveratrolul este clasificat ca fitoestrogen, deoarece poate interacționa cu receptorii de estrogen într-un mod pozitiv. Vinul roșu este cea mai bună sursă de resveratrol.

Revista BMC Cell Biology a publicat un studiu care a arătat că substanțele chimice similare resveratrolului pot fi utilizate pentru întinerirea celulelor vechi.

Echipa de cercetători a fost condusă de un profesor de genetică moleculară de la Universitatea din Exeter.

Studiul a folosit rezultatele cercetărilor anterioare efectuate la Universitate, care indică faptul că, pe măsură ce îmbătrânim anumite celule devin inactive, iar resveratrolul le reactivează.

Dr. Eva Lattore, cercetător, a afirmat: „Când am văzut că unele celule întineresc nu mi-a venit să cred. Acele celule vechi arătau ca niște celule tinere. A fost magic. Am repetat experimentul de mai multe ori și, de fiecare dată, celulele întinereau. Sunt foarte încântată de rezultatele obținute în urma acestei cercetări.”

De asemenea, Harvard a confirmat beneficiile anti-îmbătrânire ale resveratrolului găsit în vinul roșu. Rezultatele unui studiu au arătată că resveratrolul stimulează producția de SIRT1, un ser care blochează procesul de îmbătrânire.

Resveratrolul este un puternic antioxidant care previne daunele provocate de radicalii liberi. Spre deosebire de alți antioxidanți, resveratrolul poat proteja creierul și sistemul nervos.

Resveratrolul din vinul roșu și ciocolată previn dezvoltarea bolii Alzheimer

Consumul de vin roșu și ciocolată poate proteja împotriva problemelor cognitive, cum ar fi Alzheimer, demența și altele. De asemenea, cercetările au arătat că resveratrolul poate preveni diabetul, obezitatea și poate îmbunătăți digestia.

Consumul de vin roșu oferă multe beneficii pentru sănătate:

Reduce riscul de demență

Consumul de 1 până la 3 pahare de vin roșu pe zi a fost legat de un risc mai mic de demență și Alzheimer.

Risc redus de depresie

Un studiu efectuat pe persoane bătrâne și de vârstă mijlocie a arătat că cei care au băut 2 până la 7 pahare de vin pe săptămână au avut un risc mai redus de a suferi de depresie.

Pe de altă parte, o tabletă de 100 grame de ciocolată neagră cu 70-85% cacao conține:

 • 11 grame fibre
 • 67% din doza zilnică necesară de fier
 • 58% din doza zilnică necesară de magneziu
 • 89% din doza zilnică necesară de cupru
 • 98% din doza zilnică necesară de mangan

De asemenea, mai conține cantități mici de zinc, potasiu, fosfor și seleniu.

Prin urmare, consumul de ciocolată îmbunătățește sănătatea în multe moduri:

 • Scade tensiunea arterială
 • Îmbunătățește fluxul sangvin
 • Crește nivelul colesterolului bun și scade nivelul colesterolului rău
 • Scade riscul de boli de inimă
 • Protejează pielea împotriva razelor UV
 • Îmbunătățește funcția creierului

Acum că știm toate aceste lucruri ne putem bucura în fiecare zi de gustul delicios al ciocolatei negre și al vinului roșu.