ghimbir contraindicatii

Ghimbirul este una dintre cele mai utilizate rădăcini în bucătărie și are multe beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, nu toți oamenii pot să consume această rădăcină, deoarece poate provoca efecte adverse.

Ghimbiru conține compuși care pot agrava anumite probleme de sănătate. De aceea, astăzi îți vom explica când nu trebuie să folosești ghimbirul, pentru a nu-ți pune în pericol sănătatea.

Această rădăcină este utilizată pentru a combate greața, a reduce inflamațiile, a combate gastrita, gazele sau diareea și pentru a activa metabolismul. De asemenea, ghimbirul este folosit pentru creșterea libidoul, ameliorarea durerilor de cap și a crampelor menstruale.

Dacă o persoană suferă de o problemă de sănătate precum cele pe care le vom menționa mai jos, este bine să evite consumul acestei rădăcini.

Hipertensiune arterială

Dacă suferi de hipertensiune arterială, nu îți recomandăm să consumi această rădăcină. Mulți susțin că ghimbirul poate reduce tensiunea arterială, dar acest lucru nu este încă dovedit. Prin urmare, ar fi bine ca cei care suferă de hipertensiune să evite infuzia de ghimbir.

Dacă suferi de hipertensiune, cel mai bine este să urmezi recomandările medicului.

Consum de anticoagulante

Dacă combini rădăcina de ghimbir cu un tratament anticoagulant, s-ar putea să ai de suferit. De asemenea, nu este recomandat să consumi rădăcină de ghimbir dacă iei medicamente precum naproxen, ibuprofen și aspirină.

Diabet

Dacă suferi de diabet dar vrei să consumi ceai de ghimbir, ar trebui să discuți mai întâi cu medicul. Nu este interzis să consumi ceai de ghimbir dacă suferi de diabet, dar ar trebui să fii atent la cantitatea pe care o bei.

Acest lucru se datorează faptului că ghimbirul crește nivelul de insulină și scade nivelul zahărului din sânge. Deci, discută cu medicul și roagă-l să-ți spună ce cantitate de ceai de ghimbir poți să consumi astfel încât să nu ai probleme de sănătate.

În timpul sarcinii și alăptării

Multe femei consumă ghimbir la începutul sarcinii pentru a ameliora stările de greață, dar această rădăcină ar putea avea efecte nedorite. Ghimbirul poate subția sângele, iar acest lucru poate fi riscant pentru copil.

Tocmai de aceea, este recomandat ca femeile gravide să consulte medicul înainte de a consuma această rădăcină. De asemenea, și femeile care alăptează trebuie să ceară părerea medicului înainte de a bea ceai de ghimbir.