Cum poți cultiva kiwi – Metodă simplă și rapidă

Pentru a crește o plantă kiwi, trebuie să alegeți cel mai copt și moale kiwi din magazin. Luați în considerare că kiwi iubește căldura și lumina, așadar aveți nevoie de un loc pe un pervaz însorit și lipsit de cureți de aer. Perioada recomandată pentru semănare este din luna martie până în luna mai.

1. Spălați fructul după care tăiați-l în câteva bucăți.

2. Mărunțiți pulpa și transferați piureul obținut într-un pahar cu apă caldă.

Amestecați și lăsați să se răcorească.

3. Spălați bine amestecul, pentru a înlătura pulpa. Semințele trebuie să plutească la suprafața apei.

4. Transferați semințele din apă pe un șervețel și lăsați-le să se usuce.

5. După 3-4 ore, înveliți semințele în vată și puneți-le pe o farfurie. Turnați și un pic de apă fierbinte peste vată, însă numai cât poate să absoarbe. Apa nu trebuie să curgă în farfurie

6. Acoperiți cu folie de plastic și puneți farfuria într-un loc însorit și cald. Pe timp de noapte, înlăturați folia și dimineața turnați cantitatea necesară de apă.

7. Peste o săptămână sau 10 zile, semințele vor încolți.

8. La baza unui ghiveci puneți un strat de argilă expandată. Folosiți pământ pentru liane: puneți-l timp de 2 ore la bain-marie.

9. Faceți niște adâncituri de 5-10 mm în care puneți câte 2-3 semințe. Adăugați un pic de pământ, udați semințele cu apă aflată la temperatura camerei, după care acoperiți-le cu folie transparentă.

Așezați ghiveciul la loc însorit și cald. Peste doar 3-6 zile, vor apărea primele frunze mici. În cazul în care apar plante slabe, recomandarea este să le eliminați încă de pe acum.

Udați micile plante moderat, cu apă stătută.

În timpul iernii, atunci când lăstarii cresc mai lent, este suficient să-i udați de 2 sau 3 ori pe lună. În schimb, primăvara și vara, în perioada vegetativă, udați planta de 2 ori pe săptămână. Vara, este recomandat să o stropiți și cu pulverizatorul.

Pentru a nu se încurca, tăiați regulat plantele.

După ce ajung la o înălțime de 10-12 cm, transplantați-le în ghivece separate.

După 3 sau 4 ani, dacă a beneficiat de toate condițiile favorabile, planta de kiwi va începe să înflorească.

Spor la grădinărit!