In aceste zile m-am tot gandit la felul in care trece timpul. Uneori nici nu observ cum trec zilele, cum corpul, gandurile si sentimentele mele se schimba.

Asta inseamna ca-mi traiesc viata la maximum in fiecare zi, in fiecare moment, asa cum mi-as dori? Desigur ca nu.

Pur si simplu, atentia mea este absorbita de ritmul zilnic si uit de mine. Imi amintesc de cate ori am ajuns la munca si habar nu aveam cand am inceput sa lucrez. Am condus masina fara sa fiu atenta la trafic, la semafoare, la semne.

Mi se intampla de multe ori sa constientizez ca zilele trec, fara sa profit de ele. Cred ca stii si tu cum este. De fapt, cand ma gandesc la asta mi se pare infricosator.

Daca vrei sa faci o schimbare si sa ai o atitudine mai buna fata de tine, tine cont de aceste sfaturi.

Cunoaste-ti corpul si emotiile – mintea gandeste, corpul simte

Pentru a ne cunoaste pe noi insine, trebuie sa incepem sa ne percepem corpul, sentimentele. Este mai usor sa incepem cu corpul, deoarece este material, il putem vedea si atinge.

Poti inchide ochii pentru a nu vedea ceea ce nu doresti sa vezi. Iti poti astupa urechile astfel incat sa nu auzi ceea ce nu doresti sa auzi. Dar nu poti sa iti inchizi inima atunci cand nu vrei sa simti.

Perceperea emotiilor este foarte importanta, deoarece doar atunci cand le percepem avem puterea de a decide ce facem cu ele.

Fii constienta de gandurile tale – schimba-ti gandurile si iti vei schimba viata

Concentreaza-te cat mai mult pe gandurile tale. Scrie un jurnal. Scrie tot ce se intampla. Asterne pe foaie sentimentele pe care le ai, gandurile. Scrie in jurnal tot ce-ti trece prin minte. In timp ce scrii, energia va fi eliberata. Emotiile negative isi vor pierde puterea, iar emotiile pozitive te vor motiva.

Fii recunoscator pentru ceea ce ai

Esti constient de averea pe care o ai? Esti recunoscator pentru aerul curat pe care il respiri? Pentru apa pe care o bei de la robinet? Esti recunoscator pentru ca esti sanatos, ca poti merge, auzi, rade si plange? Daca am fi recunoscatori pentru ceea ce suntem si avem, am fi mult mai fericiti. Bogatia este in noi.

Petrece 30 de minute singur

Stiu ca vei gasi o multime de motive pentru a nu lua o pauza de 30 de minute. Fii sincer cu tine si recunoaste ca sunt doar scuze. Cu totii avem 24 de ore la dispozitie, dar modul in care ne folosim timpul depinde de fiecare dintre noi.

Tu alegi cu cine sa-ti petreci timpul. Insa, fa-ti timp, 30 de minute sa citesti o carte, sa te uiti la un videoclip motivational, sa asculti muzica preferata, etc.