Iti poti imagina ce gust ar avea mancarea daca nu ai adauga marar aromat in ea? Cartofii noi, salata de legume proaspete si sosul pentru dovlecei sunt mult mai gustoase cu putin marar in ele.

Congelat pentru iarna sau pus in borcane, mararul poate fi folosit tot timpul anului. O singura recolta nu este suficienta. Dar daca plantezi un lot nou in mjlocul verii, va aparea din nou la toamna. Mararul poate fi cultivat tot timpul anului, pe pervaz, deci nu trebuie sa stai neaparat la curte.

Cum sa plantezi mararul in iulie

In primul rand, trebuie sa alegi un loc potrivit pentru insamantarea mararului. Ar trebui sa fie o zona luminoasa, deoarece mararul are nevoie de lumina pentru a creste. Inainte de a semana marar, asgiura-te ca fertilizezi solul cu aditivi organici.Solul calcaros nu este potrivit pentru aceasta cultura. Prin urmare, va trebui sa adaugi compost sau humus pentru fertilizare.

Pregatirea semintelor

Incepe sa pregatesti semintele cu 2 zile inainte de plantare. Pune-le intr-o punga de panza si inmoai-o apoi in apa. Schimba lichidul la fiecare 8 ore. Peste o saptamana, semintele tale vor incolti.Daca nu vei inmuia semintele in apa, atunci vor incolti mult mai tarziu, chiar si dupa 2 saptamani.

Semanarea corecta

Cel mai bine este sa semeni mararul in paturi. Distanta dintre ele nu trebuie sa fie mai mica de 25 cm. Adancimea gaurilor trebuie sa fie de aproximativ 3 cm.

Nu-ti fie teama sa semeni mararul langa alte legume. Ceapa, salata si ridichiile sunt cei mai buni „vecini”.

Subtierea solului

Nu uita sa subtiezi solul dupa ce dau primii lastari. Apoi, asigura-te ca repeti procedura dupa ploaie sau udare. Acest lucru este necesar pentru ca mararul sa creasca in continuare. Dupa udare, pe sol se formeaza o crusta care impiedica radacinile sa primeasca oxigen.Nu este deloc dificil sa semeni mararul vara. Nu uita sa monitorizezi starea solului. Terenul trebuie umezit regulat si fertilizat cu azot dupa cum este necesar.