Cred că nu sunt singura care a avut această problemă – am schimbat vreo 5 saloane de cosmetică până să întâlnesc specialista mea preferată în sprâncene. De ce? Pur şi simplu pentru că celelalte 4 specialiste mi le pensau prea mult, lăsând o linie subţire în locul unor sprâncene frumos stilizate. Iar pentru că nu am dexteritatea necesară să mi le stilizez singură, am fost nevoită să caut destul de mult până să întâlnesc stilista mea preferată de sprâncene.

 

Am discutat cu mai multe prietene şi cunoştinţe care se plângeau de acelaşi lucru, fapt pentru care am decis să scriu un articol despre stilizarea sprâncenelor şi cum să-ţi alegi cosmeticiana perfectă pentru sprâncenele tale.

 

În primul rând, atunci când vizitezi un salon, fii foarte atentă la sprâncenele cosmeticianei şi ale colegelor ei. Dacă observi o mânie pentru sprâncenele subţiri, fugi cât vezi cu ochii. Dacă în schimb îţi place forma lor, atunci rămâi pentru o discuţie. Înainte de a începe procedeul de pensare şi stilizare, discuta deschis cu cosmeticiana şi spune-i cât mai detaliat cum vrei ca ele să arate.

 

Din păcate, încă mai există în România metoda pensării cu ceară, o metodă ce ar trebui interzisă. Aşadar, înainte ca pensarea propriu-zisă să înceapă asigură-te că penseta este sterilizată şi că sprâncenele şi zona dimprejur sunt curăţate în prealabil.

 

De obicei, multe specialiste în sprâncene aleg metoda vopsirii sprâncenelor pentru a umple golurile sau pentru a da o formă cât mai precisă acestora. Însă eu prefer fardul de sprâncene, care arăta mult mai natural şi este foarte uşor de folosit.

 

La final, după pensare, de obicei sprâncenele se scurtează pentru a le da o formă cât mai precisă. Acest procedeu trebuie realizat foarte atent pentru a nu le tăia prea scurt, ceea ce poate strica forma sprâncenelor.

 

Voi preferaţi să vă stilizaţi sprâncenele acasă sau la un salon specializat? Dacă aţi avut şi voi experienţe neplăcute cu aşa zisele stiliste de sprâncene, vă rog să le împărtăşiţi cu noi.