Orhideea Phalaenopsis este una dintre cele mai frumoase plante de interior. Majoritatea femeilor au in casa o astfel de floare. Atunci cand infloreste este absolut minunata. Florile sale incanta privirea tuturor.

De regula, cand vrem sa facem o surpriza unei femei ii cumparam o floare frumoasa, asa cum este si orhideea. Dar, vine momentul in care forile cad si femeile incep sa se intrebe ce fac gresit, deoarece cred ele, s-au ocupat cat au putut de ingrijirea planei.

Durata medie de inflorire a orhideei este de 3 luni. Aceasta infloreste de 2-3 ori pe an. Urmatoarele sfaturi iti vor fi de folos daca vrei sa-ti ajuti orhideea sa infloreasca.

Creeaza o diferenta de temperatura: lasa ghiveciul peste noapte intr-un loc racoros (pana la 15 grade).

Redu cantitatea de azot din ingrasaminte. Fosforul ar trebui sa prevaleze, deoarece stimuleaza inflorirea.

Umidifica aerul din jurul plantei.Pune vasul de orhideee timp de 5 zile intr-un loc intunecat. Dupa 3 saptamani, orhideea ar trebui sa aiba muguri. Aceasta metoda este potrivita doar pentru plantele adulte si sanatoase.

In loc sa uzi orhideea, iti recomand sa pui cateva cuburi de gheata in ghiveci, astfel incat sa infloreasca mai repede.Daca observi ca radacinile sau frunzele orhideei cresc, atunci inseamna ca se dezvolta. Pana la incheierea perioadei de dezvoltare, este firesc ca planta sa nu infloreasca. Fii rabdatoare.

Tine cont de aceste sfaturi, adunate de la gradinari cu experienta, si ajuta-ti orhideea sa infloreasca. O astfel de planta merita o atentie deosebita si o ingrijire corespunzatoare, deoarece face niste flori minunate.