Nu este deloc usor sa treci peste o despartire, mai ales cand nu esti tu cel care a pus capat relatiei. A nu fi capabil sa treci peste o despartire nu inseamna sa stai in pat si sa plangi pana simti ca-ti iese inima din piept.

Probabil vei continua sa-ti traiesti viata, iar acelasi lucru il va face si fostul tau. Amandoi veti continua sa mergeti la serviciu, la evenimente. In general, veti continua sa duceti viata pe care o aveati inainte.

Chiar daca tii de mana pe altcineva si pare sa mearga totul bine, amintirea zilelor in care fostul tau partener era langa tine, inca ramane.

Acest lucru se intampla pentru ca el este o persoana speciala si nu poti sa-l uiti. Inca iti doresti compania lui, chiar daca acum amandoi sunteti intr-o alta relatie.

Poate inca ii mai simti absenta noaptea, chiar daca stii ca nu veti mai fi niciodata impreuna. Continui sa iti doresti sa fiti impreuna. Pentru ca ti-e dor de momentele placute pe care le-ati trait impreuna.

Ce e cel mai rau, este ca nu poti impartasi aceste sentimente cu prietenii tai pentru ca ei deja s-au saturat sa te auda plangand dupa fostul. Mai mult, ei chiar iti urasc fostul partener. Deci, cum treci peste o despartire?

Terapie

O persoana care nu poate trece peste o despartire si cauta sa-si recupereze fostul partener are nevoie de terapie. Unele persoane nu pot renunta la trecut, pentru ca au impresia ca fostii lor parteneri sunt perfecti.

Acest lucru se datoreaza faptului ca oamenii tind sa uite de lucrurile negative care au dus la separarea lor. Cu alte cuvinte, par sa-si aminteasca doar momentele frumoase pe care le-au trait impreuna. Mai mult, il transforma pe celalat intr-o fiinta perfecta.

Scoate-l din mintea ta

Odata ce amintirea fostului partener incepe sa te bantuie zilnic, el, devine o parte din tine. Astfel, devine din ce in e mai greu sa ti-l scoti din minte. Trebuie sa intelegi si sa accepti situatia daca vrei sa treci peste acea despartire.

Trebuie sa fii constienta ca acea persoana iti creeaza asteptari false doar pentru a nu se supara. Daca spune „poate” in loc de „nu” cel mai probabil o face pentru a nu crea neplaceri. Fii constienta ca acest lucru duce doar la confuzie si complica jocum si mai tare.

Trebuie sa stii sa faci fata tristetii, pierderii si singuratatii. Nu numai ca vei avea mai multa incredere in tine, dar vei fi si mai puternica.