Iata cum poti sa sterilizezi borcanele in cuptorul cu microunde. Aceasta metoda este foarte simpla, deci o poate incerca oricine. Eu o folosesc de mult timp, asa ca iti recomand sa o incerci si tu.

Luam un borcan si turnam apa cat sa umplem 1-2 cm din el. Punem borcanul in cuptorul cu microunde. Daca avem un cuptor destul de incapator, putem pune mai multe borcane.

Pe fundul fiecarui borcan, trebuie turnata apa curata. Inchidem usa cuptorului si setam puterea la 700-800 W. Pornim apoi cuptorul pentru 2-3 minute.

In acest timp apa din borcane fierbe si incepe sa scoata abur fierbinte care sterilizeaza, de fapt, interiorul borcanului.

Avantajele acestei metode simple de sterilizare sunt evidente. In primul rand, totul se intampla foarte repede in comparatie cu metoda bunicii ce presupune fierberea borcanelor intr-o oala pe aragaz.

In al doilea rand, poti steriliza mai multe borcane simultan. In al treilea rand, nu vei simti o crestere a temperaturii in bucatarie, iar bucataria nu va fi deloc aburita.

Exista insa si cateva dezavantaje. In cuptoarele cu microunde, fiind destul de compacte, nu incap borcane foarte mari. Insa, poti folosi un mic truc. Borcanul de 3 litri il poti pune pe o parte, pentru ca oricum nu va contine foarte multe apa si nu se va scurge.

Un alt dezavantaj este ca in cuptorul cu microunde nu se pot steriliza capacele borcanelor, pentru ca majoritatea sunt din fier si nu trebuie introduse in cuptor. Este recomandat sa fierbi capacele intr-o cratita pe aragaz, pentru a evita problemele.