Ficatul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului, întrucât are rolul de a regla și de a purifica sângele. Menținerea sănătății acestui organ este esențială.

Prin elementele active din compoziție, uleiul de măsline ajută la dilatarea canalelor biliare și la curățarea ficatului de toxine.

Cura cu ulei de măsline și zeamă de lămâie

Această cură, cu ulei de măsline presat la rece și zeamă proaspătă de lămâie, are capacitatea de a elimina toxinele din ficat și din vezica biliară, de a vindeca constipația și de a previne cancerul de colon.

Efectele benefice se pot observa și la nivelul pielii – aceasta va deveni mai fermă, mai curată și mai tânără. De asemenea, în urma acestei cure vor dispărea pungile de sub ochi și cearcănele, iar celulita se va diminua vizibil.

Este un tratament extraordinar și pentru bilă, boli hepatice și nu numai.

Mod de preparare:

Zeama proaspăt stoarsă de la o lămâie se amestecă cu o lingură de ulei de măsline presat la rece.

Mod de administrare:

Amestecul astfel obținut se consumă în fiecare dimineață după trezire, pe stomacul gol. După administrare, se stă întins pe partea dreaptă, timp de un sfert de oră.

În cazul în care gustul nu este suportat bine, se poate administra împreună cu un pahar de apă călduță.

Această cură se face pe o perioadă cât mai lungă de timp ( creme de o lună de zile ), fără întrerupere.

După aceea, după o pauză de trei zile, se poate relua.

Beneficii

-Elimină toxinele din ficat

Datorită vitaminelor, mineralelor și proprietăților antioxidante prezente în această combinație naturală, ficatul este purificat prin eliminarea grăsimilor depuse.

Elementele active ajută la dilatarea canalelor biliare, curățând eficient acest organ extrem de important.

-Favorizează digestia

Combinația de zeamă de lămâie și ulei de măsline este și rolul unui laxativ blând care previne constipația, fără însă a irita tractul intestinal. Datorită acestui fapt, ajută șa absorbția elementelor nutritive, mai ales a sărurilor minerale și a vitaminelor.

Această cură este benefică și în cazul unei constipații datorate dispepsiei, și în cazul unei constipații atone.

-Indicat în microlitiază biliară

Această combinație de ingrediente naturale stimulează vărsarea bilei în colecist, antrenând și calculii de dimensiuni mici sau malul, care vor fi eliminați prin scaun.

Se recomandă consumul de câte 150-200 de ml de suc de lămâie amestecat cu o cantitate egală de ulei virgin de măsline, dimineața pe stomacul gol, timp de trei zile.

Se administrează porționat în patru sau cinci doze – după prima doză, pacientul se culcă pe partea dreaptă, cu ceva cald așezat pe zona ficatului și menține această poziție timp de 20 de minute.

După aceea, se întoarce încet, culcat fiind, de pe o parte pe alta, fără mișcări bruște.

Apoi se poate consuma încă o doză, până se termină toată cantitatea, după care pacientul se odihnește pe partea dreaptă pentru minimum două ore.

-Protejează stomacul

Uleiul de măsline are capacitatea de a crea o peliculă care protejează suprafața tubului digestiv și, datorită conținutului său ridicat de acid oleic și calităților sale emoliente, acționează benefic în stările stomacale și intestinale iritative, luptând împotriva ulcerului și gastritei.

În plus de asta, datorită peliculei protectoare formate la nivelul intestinului, este și un bun antidot contra anumitor substanțe otrăvitoare.

-Adjuvant în afecțiuni hepatice

Acest remediu este extrem de util și ca adjuvant în afecțiunile hepatice, mai ales în cazul insuficienței hepatice, dischineziei biliare, colicilor ficatului și în vederea eliminării calculilor biliari.

Fiind colagog, activează secreția hormonilor pancreatici și a bilei, în mod natural.