Cura de slabit cu lapte acru este o cura de slabit gustoasa si in acelasi timp sanatoasa, doearece, in general orice fel de cure de slabit scad aportul de vitamine, de calciu, de proteine si de glucide necesare pentru o zi, insa programul unei cure de slabit cu lapte acru are avantaje atat pe planul estetic cat si pe cel al sanatatii.

Inainte de toate, bacteriile care se gasesc in componenta laptelui acru ajuta la o mai buna digestie, in acest fel toate functiiile interne vor putea actiona mult mai bine, si nu trebuie sa uitam nici ca atunci cand stomacul lucreaza la intensitatea cea mai mare, functiile metabolice au o eficienta mai mare, arderile lente sunt amplificate, iar alimentele pe care le consumam nu se mai transforma in straturi de grasime si nu se mai depun “ ceea ce inseamna ca am descoperit programul unei cure de slabit perfecte.

Un alt beneficiu:

Cantitatea mare de calciu din laptele acru impiedica pierderile de calciu (pierderi care au ca mptome starile de ameteala, unghii fragile, caderea parului, pielea terna) si este absorbita repede in sange multumita acestei cure de slabit care are un aport mare din aceasta substanta

Lipidele si glucidele nu se gasesc intr-o cantitate prea mare intr-un pahar cu lapte acru, si totusi aceste substante au rolul lor: va ofera un plus de energie si in acelasi timp va revigoreaza pentru intreaga zi, iar in acest fel programul unei astfel de cure de slabit nu va va lasa lipsiti de putere. Un pahar cu lapte acru poate sa fie chiar mai racoritor decat un pahar cu apa in zilele foarte calde din timpul verii pastrati-l in frigider si beti cat de des puteti, si nu doar cand sunteti pe perioada unei cure de slabit.

Procesul de slabire are loc lent, dar totusi intr-un mod sanatos, iar rezultatele se vor pastra pe termen mai lung. Puteti sa beti in jur de un litru si jumatate de lapte acru intr-o zi, fara a aparea vreo problema (100 de mililitri contin doar 46 de kcal). Daca vreti sa serviti o mica gustare intre doua mese principale, preparati cu ajutorul blender-ului un amestec din fructe proaspete si lapte acru. Pe timpul verii puteti sa va faceti o inghetata gustoasa si cu putine calorii daca puneti acest amestec in congelator. Asemenea cure de slabit sunt si placute.

De retinut este si faptul ca un sfert de litru de lapte acru va ofera si o parte din necesarul zilnic de proteine animale, acest lucru insemnand ca puteti sa renuntati la carne opentru o perioada de timp, mai ales la carnea grasa de vita sau de porc. Alegeti in schimb carne de peste de apa dulce si legume si fructe cat mai multe. Astfel de cure de slabit nu au cum sa dea gres.