In acest articol te voi invata cum sa cureti cuptorul rapid, usor si eficient. Probabil te numeri si tu printre cei care urasc sa curete cuptorul, tocmai pentru ca acest procedeu dureaza destul de mult. Ba mai mult, necesita mult efort. Din fericire, am descoperit o metoda usoara prin care poti elimina usor toata mizeria din cuptor. Trebuie neaparat sa o incerci!

Ai nevoie de:

  • 1/4 cana praf de copt
  • 250 ml amoniac
  • 1l apa fierbinte
  • 2 recipiente termorezistente

Ce trebuie sa faci?

Amesteca praful de copt cu putina apa pana obtii o consistenta moale. Aplica amestecul obtinut pe sticla cuptorului. Lasa sa actioneze timp de jumatate de ora, apoi sterge sticla cuptorului cu o carpa sau un burete.

Acum poti trece la curatarea cuptorului. Ideal ar fi sa faci asta seara.

Incalzeste cuptorul la 150 grade. Toarna 1 litru de apa fierbinte intr-un recipient. Intr-un alt recipient, toarna un pahar de amoniac. Opreste cuptorul dupa ce ajunge la temperatura setata.Pune recipientul cu amoniac pe tava de copt din interiorul cuptorului. Pe fundul cuptorului pune recipientul cu apa.

Inchide cuptorul si lasa amoniacul sa actioneze pe timpul noptii. A doua zi, cand te trezesti, adauga putin detergent de spalat vase in recipientul cu amoniac si sterge peretii cuptorului cu aceasta solutie.

Asta e tot. Dupa cum poti observa, nu este un proces deloc obositor. Trebuie doar sa iti aerisesti bine bucataria in timp ce cureti cuptorul, pentru a nu inhala vaporii de amoniac. In loc de amoniac, poti folosi, de asemenea, si bicarbonat de sodiu.