Dacă partenerul tău se comportă așa înseamnă că ești într-o relație toxică

relatie toxica semne

Toate lumea tânjește după dragoste și caută un partener cu care să construiască o relație frumoasă. Însă, unii oameni atrag în jurul lor doar persoane toxice, care nu-i fac deloc fericiți.

Semne care arată că ai un partener toxic

Pentru a evita relațiile toxice, fii atent la următoarele semne:

Partenerul tău are un comportament schimbător

Unul dintre lucrurile la care trebuie să fii atent atunci când intri într-o relație este comportamentul partenerului. Unii se poartă frumos cu tine doar pentru a te manipula, iar după ce obțin ceea ce își doresc își schimbă comportamentul.

Dacă partenerul tău începe să vorbească urât cu tine și ridică tonul de fiecare dată când îți exprimi părerea, înseamnă că nu este persoana potrivită pentru tine.

Se joacă cu mintea ta

Unii oameni sunt atât de disperați să aibă o relație încât acceptă în preajma lor chiar și un partener toxic. Este posibil ca aceștia să nu-și dea seama că manipulatorul încearcă să se joace cu mintea lor. Cu toate acestea, dacă descoperi că partenerul tău omite anumite detalii atunci când explică diferite lucruri sau încearcă să mintă atunci când este încolțit, ar trebui să te îndepărtezi de el.

Oamenii toxici folosească adesea această tactică pentru a nu fi nevoiți să-și ceară scuze sau să recunoască faptul că au un comportament dubios.

Încearcă să controleze relația

Este posibil ca partenerul tău să fie deranjat atunci când tu încerci să-ți exprimi opinia. Acest lucru nu este sănătos pentru o relație, deoarece ambii parteneri trebuie să lucreze împreună pentru a fi fericiți.

Este normal să-i permiți partenerului să fie în centrul atenției în anumite situații, mai ales atunci când sărbătorește un eveniment important din viața lui. Însă, dacă el vrea ca toată atenția să fie asupra lui zi de zi, înseamnă că trebuie să te îndepărtezi de el.

Îți cere să dai totul într-o relație

Dacă o persoană se așteaptă ca tu să dai totul într-o relație, trebuie să te ferești de ea. Este important să fii deschis într-o relație, dar și partenerul tău trebuie să facă același lucru.

Dacă el nu este niciodată dispus să cedeze, iar tu trebuie să fii mereu cel care pierde, înseamnă că ai de-a face cu un manipulator.

Nu își asumă niciodată responsabilitatea

De fiecare dată când vă certați, tu ești cea care își cere scuze chiar dacă el greșește? Cu siguranță ar trebui să deschizi ochii mai bine, pentru că este posibil să fii într-o relație toxică. Dacă tu îți asumi responsabilitatea pentru greșelile tale, și partenerul tău ar trebui să facă la fel.

Te face să-ți pierzi încrederea în tine

Când nu primești niciodată complimente din partea partenerului, ajungi să crezi că nu ești o persoană minunată și-ți pierzi încrederea în tine. Nu ai nevoie de un astfel de om. Tu ești o persoană deosebită cu multe calități, iar odată ce renunți la partenerul toxic, îi dai ocazia unul alt individ să vadă ce om minunat ești.

Există mai multe semne care indică faptul că te afli într-o relație toxică. Dacă încerci să-i cauți mereu scuze partenerului tău, deși el este cel care greșește și se poartă urât cu tine, poate că ar trebui să verifici dacă nu cumva este un iubit toxic.

Renunță la el și ferește-te de relațiile toxice pe viitor. Vei fi mult mai liniștită și mai fericită odată ce vei învăța să faci alegerea corectă.