Glanda pineală aparține sistemului endocrin și joacă un rol important în reglarea funcțiilor din corp. Aceasta este situată în epitalamusul aflat sub cortexul cerebral unde se întâlnesc cele două emisfere ale creierului. Filosoful francez Rene Descartes credea că glanda pineală adăpostea sufletul.
Funcțiile glandei pineale
Glanda pineală reglează ritmul circadian al corpului. Este responsabilă de reglarea ciclului de somn-veghe și a ciclului menstrual. Această glandă secretă un hormon numit melatonină.
Melatonina influențează, de asemenea, secreția de neurotransmițători, endorfine și hormoni precum estrogenul, progesteronul și DHEA. Melatonina este asociată cu metabolismul osos, pierderea în greutate și sănătatea cardiovasculară.
De asemenea, acționează ca un antioxidant puternic prin eliminarea radicalilor liberi.
Toxine care afectează glanda pineală
Glanda pineală nu este separată de restul corpului prin bariera hematoencefalică și, din păcate, nu este protejată de toxinele care se pot acumula în organism, precum:
Fluor
Apa fluorurată poate fi responsabilă de calcifierea glandei pineale. Când glanda pineală se calcifică, suntem expusi riscului de a suferi o serie de boli neurologice precum depresie, demență, autism, tulburări de anxietate.
Fluorul este un perturbator endocrin care a fost legat de pubertatea timpurie la fete. Țesuturile calcificate ale glandei pineale conțin cele mai ridicate niveluri de fluor din întregul corp. Fluorul se acumulează și în țesuturile moi ale glandei pineale.
Glifosat
În 2015, studiile au arătat că există o corelație puternică între glifosat și tulburări neuorologice, cum ar fi autismul, ADHD, anxietatea, demența și depresia.
Mercur
Stresul, expunerea la mediul poluat și dieta nesănătoasă pot duce la acumularea unor metale toxine în glanda pineală, cum ar fi mercurul. Mercurul afectează capacitatea glandei pineale de a se detoxifica.
Când glanda pineală este calcificată nu mai produce suficientă melatonină, prin urmare, apar următoarele simptome: dureri de cap, osteoporoza, tulburare afectivă sezonieră, depresie, anxietate, tulburări neurologice, modificări ale ritmului circadian.
Detoxifierea glandei pineale
Iată câteva dintre modalitățile de detoxifiere a glandei pineale:
Evită fluorul
Apa de la robinet și pasta de dinți sunt cele mai comune surse de fluor. Încearcă să bei apă plată sau, dacă este posibil, apă direct de la izvor. De asemenea, este recomandat să utilizezi o pastă de dinți fără fluor.
Schimbă-ți dieta
Încearcă să consumi cât mai multe fructe și legume organice, dar și proteine slabe. Ar fi bine să reduci consumul de ton și crustacee, deoarece conțin mercur. Încearcă să bei cât mai puțin alcool sau renunță complet la el.
Consumă ciocolată neagră
Cacaoa stimulează și detoxifică glanda pineală, deoarece este bogată în antioxidanți. Alege să consumi o ciocolată neagră cu un conținut ridicat de cacao.
Consumă alimente bogate în clorofilă
Legumele cu frunze de culoare verde închis sunt o sursă excelentă de clorofilă. Chlorella și iarba de grâu sunt excelente pentru detoxifierea glandei pineale.
Consumă turmeric
Curcumina, ingredientul activ din turmeric are proprietăți neuroprotectoare, iar studiile arată că poate atenua efectul neurotoxicității induse de fluor. Poți adăuga turmeric în mâncare sau îl poți consuma ca supliment alimentar.
Evită expunerea la câmpuri electromagnetice
Câmpurile magnetice afectează negativ glanda pineală, împiedicând producția de melatonină. Așadar, redu timpul petrecut pe telefonul mobil, evită folosirea cuptorului cu microunde și nu mai sta ore întregi cu ochii în TV sau laptop.