Probabil te intrebi si tu de ce oamenii pe care ii iubesti si apreciezi ajung sa te raneasca. Exista vreo explicatie? Citeste in continuare pentru a afla.

Unii oameni sunt de parere ca nicio durere nu este mai devastatoare decat durerea provocata de iubire. Avem nevoie de sprijin zilnic pentru ca afectiunea creeaza conexiune si incredere. Ai nevoie de aceste lucruri pentru a te simti in siguranta in relatiile tale.

Drept urmare, daca universul tau de emotii si afectiuni este distrus, te poate rani la fel de mult sau chiar mai rau decat o rana fizica. Poate ca ai asteptari prea mari de la oamenii din jurul tau.

Fiecare legatura sociala si afectiva este produsul unui acord nescris in care durerea nu ar trebui sa existe. Acest principiu se aplica relatiilor dintre parinti si copii si relatiilor dintre frati. De asemenea, te astepti ca partenerul tau sa nu te tradeze sau sa te faca sa suferi.

De ce oamenii pe care ii iubim cel mai mult ne ranesc?

Ca fiinte sociale, oamenii au nevoie de conexiuni semnificative. Ei au nevoie de atasamente sanatoase pentru a se simti bine, pentru a-si gestiona in mod corespunzator stresul si pentru a simti ca apartin unui grup. Toate acestea sunt esentiale, mai ales in copilarie si adolescenta.

Din aceasta cauza, daca un copil se simte respins si se intreaba de ce oamenii pe care ii iubeste cel mai mult il ranesc, va experienta o durere psihologica atat de intensa, incat ar putea ramane traumatizat.

Cei care cred ca „in dragoste si razboi totul este permis”

Unii oameni cared ca atunci cand vine vorba de iubire, numic nu depaseste limitele. Acesti oameni cred ca indiferent de ce vor face vor fi intotdeauna iertati.

Acestia ar putea impartasi secretele tale cu altii, fiind siguri ca nu te vei supara. De asemenea, partenerul tau ar putea lua o decizie fara sa-ti ceara parerea. O face pentru ca are impresia ca tu vei fi de acord cu el in orice privinta. El uita ca iubirea este conditionata.

Cand ai asteptari prea mari de la ceilalti, ai de suferit

Fiecare legatura sociala este construita pe baza unui pact implicit care spune ca nu ar trebui sa ranesti cealalta persoana. Asadar, daca te intrebi mereu de ce oamenii pe care ii iubesti te ranesc, poate ca problema este la tine.

  • Relatiile codependente, de exemplu, te pot prinde intr-un ciclu al durerii si nevoii de a merge mana in mana. S-ar putea sa fii constient ca relatia poate cauza suferinta. Cu toate aceste, esti dependent de cealalta persoana si simti nevoia de a sta langa ea.
  • Stima de sine scazuta te-ar putea face sa fii mereu ranit in relatii. Poate ca ai nevoie de mai multa atentie, iubire si validare din partea celuilalt, dar nici tu nu ti le oferi. Daca nu esti niciodata multumit, atunci nimic nu va fi suficient pentru tine.