Potrivit multor gradinari, rosiile necesita ingrijire speciala, la fel ca florile decorative. De ce se rasucesc frunzele rosiilor si ce putem face cand se intampla acest lucru, vom explica in randurile urmatoare.De fapt, pot exista mai multe motive din cauza carora, frunzele rosiilor se usuca. In primul rand, planta trebuie verificate sa nu fie atacata de daunatori. La urma urmei, acest fenomen este adesea considerat o reactie a rosiilor la insecte.

Daca frunzele sunt curate, si nu exista daunatori, atunci motivul este altul. Multi agronomi sustin ca problema frunzelor curbate, apare atunci cand plantele sunt hranite cu prea mult azot. De fapt, multe persoane fac aceasta greseala, ce poate duce chiar si la lipsa recoltei. Chiar daca la inceput frunzele vor fi mari si vor avea o culoare verde inchis, in cele din urma vor incepe sa se rasuceasca.

Desigur, nu trebuie sa ajungi intr-o astfel de situatie. Fertilizarea rasadurilor de rosii trebuie sa fie moderata. In acelasi timp, iti recomand sa folosesti ingrasaminte organice. Astfel, poti fi sigur ca servesti produse naturale.

Daca hranesti rosiile cu prea mult azot, plantele isi vor folosi toata puterea in procesul de formare a frunzelor. Astfel, s-ar putea ca fructele sa nu mai poata fi formate.

Prin urmare, daca frunzele sunt curbare, iti recomand sa folosesti sulfat de potasiu. El este cel care stimuleaza aparitia fructelor. Pentru a pregati ingrasamantul, amesteca 1 lingura sulfat de potasiu cu 10 l de apa.Inainte de a fertiliza tufisurile cu o solutie de sulfat de potasiu, uda cu grija paturile. Toarna apoi 0.5 litri de solutie sub fiecare tufis. Daca preferi remediile populare, poti inlocui sulfatul de potasiu cu cenusa de lemn.

Totusi, retine ca in cenusa de lemn exista poate putin din aceasta substanta. Prin urmare, procedura va trebui repetata de mai multe ori.