Poate fi devastator sa te simti singur intr-o relatie. Este dureros sa nu stii de ce partenerul tau este indiferent. La urma urmei, esti intr-o relatie pentru ca vrei sa te simti iubit.

Cineva spunea odata ca singuratatea este foarte frumoasa atata timp cat ai pe cineva cu care sa discuti despre ea. Cu toate acestea, multi oameni cu milioane de urmatori in social media se simt singuri. Acest lucru nu provoaca doar stres, ci si probleme de sanatate.

Aceasta problema nu este noua. Oamenii s-au confruntat dintotdeauna cu singuratatea in relatie. Cu toate acestea, multumita studiilor moderne despre singurate, cercetatorii au descoperit mai multe despre acest fenomen care afecteaza oamenii de toate varstele.

Cuplurile tinere si varstnice experimenteaza izolarea si indiferenta emotionala.

O tristete intensa provine din linistea rece dintre doua persoane care au jurat sa se iubeasca pentru totdeauna. Uneori, unul dintre partener isi uita promisiunea, alegand in schimb (constient sau nu) sa fie indiferent emotional cu partenerul sau.

Aceasta situatie nu apare, de regula, peste noapte. Instrainarea psihologica trece adesea neobservata. Se intampla atunci cand nu mai esti atent la lucrurile care odata iti aduceau bucurie. Se intampla cand uiti detaliile, incetezi sa-si asculti partenerul sau sa depui eforturi pentru a-l face fericit.

Intrainarea intr-o relatie are consecinte serioase. Privindu-ti partenerul devenind din ce in ce mai distant poate fi dureros.

Este important sa faci diferenta intre a fi singur si a te simti singur. A fi singur inseamna a nu avea pe nimeni in preajma. A te simti singur, pe de alta parte, este o realitate psihologica care devine din ce in ce mai comuna. Surprinzator, cei care experimenteaza acest sentiment sunt adesea oamenii care sunt intr-o relatie.

Acest tip de singuratate duce adesea la depresie si anxietate. Conform studiilor, singuratatea este la fel de periculoasa pentru sanatatea ta precum este fumatul sau stilul de viata sedentar.

Nu mai esti indragostit, dar ti-e frica de schimbare

Uneori, nu mai simti nimic pentru partenerul tau, dar preferi sa ramai in continuare cu el. Nu exista un motiv concret pentru care sentimentele dispar. Uneori pur si simplu se intampla. Acesta fiind spuse, ar trebui sa fii constient ca nu-ti mai iubesti partenerul si sa-i comunici si lui asta.

Esti prins in rutina 

Ai mari sanse sa te simti singur intr-o relatie, cand rutina ta zilnica devine coplesitoare. Intre munca, copii si responsabilitati s-ar putea sa nu mai ai timp pentru afectiune sau reconectare.

Cand se intampla asta, chiar si conversatiile voastre devin mecanice, lipsite de orice afectiune, dragoste si intimitate. Incearca sa schimbi lucrurile.

Dar daca tu esti de vina pentru ceea ce se intampla?

Unii oameni se simt singuri in relatie, deoarece s-au schimbat si se confrunta cu frustrarea de a nu avea ceea ce isi doresc. In acest caz, partenerul nu este direct responsabil. Este usor sa dai vina pe el spunand ca nu-ti ofera ceea ce iti doresti. Cu toate acestea, adevarul este ca singuratatea vine din transformarea ta.